Af - 25/03-16 22:01

Får du også rødvinstænder? Sådan undgår du detFår du også rødvinstænder? Sådan undgår du det

Der er åbenbart en løsning på de blå bisser, som mange får efter at have drukket rødvin.

Bildstrecke im Grossformat »

Efter en aften med lækker mad og god rødvin, oplever mange af os at få blålige tænder - også kaldet 'rødvinstænder'. Og det er bare ikke super charmerende eller fedt, når man prøver at score i byen senere ud på nattetimerne.

Men der er faktisk en måde hvorpå, du kan undgå 'de blå tænder'. Det skriver magasinet Mad & Bolig.

LÆS OGSÅ: Glem Just Eat - denne opfindelse bliver et hit

De har alliereret sig med vinkyper Malene Schmidt Hertz, for at få en forklaring på fænomenet.

– Blå druer indeholder farvestoffer i såvel druens skind som i kødet (pulpen, red). Vinmageren gør meget for at trække disse farvestoffer ud af druerne for blandt andet at øge og stabilisere vinens farve. Farvestofferne går i kontakt med vindrikkerens spyt og efterlader en misfarvning af tænderne, forklarer vinkyper Malene Schmidt Hertz til Mad & Bolig.

LÆS OGSÅ: Tømmermænd? Her er drinken, der kurerer

Sådan undgår du blå tænder
Men hvis du ikke synes de blå tænder er specielt charmerende, så kan du til dels undgå dem ved at vælge rødvine med lav garvesyre.

– Ikke alle vindruer indeholder samme mængde farvestoffer, så vil man gerne undgå misfarvning, kan druer med lav garvesyre som Gamay (bl.a. Beaujolais-vine) og/eller høj frugtsyre som Pinot Noir (bl.a. Bourgogne-vine) være gode muligheder. Da farvestofferne udfældes med tiden, kan vin med alder også være en løsning, hvis du er træt af det blå smil. Vær opmærksom på, at syren i vinen slider på dine tænders emalje, hvis du børster tænderne umiddelbart efter en vinsmagning, fortæller Malene Schmidt Hertz.

LÆS OGSÅ: David tog i byen med vennerne - vågnede i Amsterdam

LÆS OGSÅ: Hun droppede alkohol for en aften: - Her er de fem ting, jeg lærte

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress