Af I samarbejde med Lonely Planet - 30/04-15 08:08

Test dine smagsløg med thailandsk som tamTest dine smagsløg med thailandsk som tam

Tror du, at en grøn papajasalat ikke er noget at være bange for? Så må du tro om igen. I som tam bruges der rå mængder thaichili til ’salaten’, og resultatet kunne få malingen på en jumbojet til at falde af i strimler!

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad er det?

Som tam oversættes ‘stødt og syrligt’ – en præcis beskrivelse af tilberedningen: Revet papaja, limesaft, fiskesauce, palmesukker, chili og tørrede rejer stødes grundigt sammen i en morter. Støderiet er en vigtig del af tilberedningen, fordi det er her, chiliolien og den syrlige limesaft arbejdes helt ind i papajaens fibre, så de får smag og fremmer fordøjelsen.

Hvor kommer det fra?

Prototypen på som tam stammer ganske sikkert
fra Laos, men det var thailændere – mere præcist de kokke, der lavede mad til backpackere i Bangkok – som fik sat retten på det internationale menukort. Og i dag er den udgave, der serveres i Bangkok, anerkendt for at være den stærkeste takket være de rundhåndede mængder thaichili, der kommer i.

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress