Af - 12/10-16 15:04; Opdateret: 12/10-16 16:52

100 dage til Aarhus bliver  kulturhovedstad: Her er hele programmet100 dage til Aarhus bliver kulturhovedstad: Her er hele programmet

I dag blev hele programmet for kulturhovedstadsåret offentliggjort.

storybild

Et af arrangementerne bliver 'The Garden', der laves i samarbejde med kunstmuseet Aros. Det er en kunstfestival, der blandt andet byder på en fire kilometer lang zone med kunst langs kysten. (Billede: Scanpix/arkiv)

Hele programmet for Aarhus 2017 er klar. Administrerende direktør Rebecca Mathews præsenterede klokken 13 de mange kulturelle oplevelser på et pressemøde på Aarhus Teater.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Der kommer til at være over 400 arrangementer, hvoraf halvdelen bliver gratis. 19 kommuner i Region Midtjylland arbejder sammen om projektet.

- Enhver kunstner må gentænke kultur. Og det er der nu viet et helt år til. At gentænke kulturen, sagde Rebecca Mathews.

LÆS OGSÅ: Transkønnet kunstner skal hjælpe Aarhus med at gentænke

På pressemødet kom det blandt andet frem, at den britiske transkønnede sanger og sangskriver Anohni, bedst kendt som forsanger i Anthony and the Johnsons, skifter adressen i New York ud med Aarhus i forbindelse med kulturåret. I Aarhus skal Anohni indspille et nyt album med Aarhus Symfoniorkester og give koncert i Musikhuset, og selvfølgelig være med til at gentænke kulturen.

Litteraturen kommer blandt andet til at fylde i hele regionens byrum med 365 tekster på bænke, vægge og hemmelige steder.

Rebecca Mathews præsenterer programmet. Foto: Scanpix

Trine Bang, der er programkoordinator for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, glæder sig over programmet som hun siger omfavner hele regionen og viser noget fra kyst til kyst:

- Det byder på oplevelser lige fra det helt intime til en stor episk udendørsforestilling med Oh Land i Randers. Det viser det bedste af det lokale, vi har og præsenterer samtidig nogle store internationale navne.

LÆS OGSÅ: Direktør: Uvurderligt at Aarhus bliver kulturhovedstad

Hun nævner blandt andet Det Kongelige Teaters udendørsforestilling om vikingen ’Røde Orm’ som en af de ting, hun glæder sig meget til:

- Den skal jeg se med mine børn. Der bliver kampe, blod og heste, og så foregår det ved Moesgaard Museum - det bliver storslået. Så glæder jeg mig til spise ved et 500 meter langbord og komme til dansefestival for de mindste, siger hun og tilføjer:

Og så glæder jeg mig rigtig meget til at rejse rundt i regionen og se nye kendte steder på nye måder.

LÆS OGSÅ: Kulturhovedstad lokker borgere op af sofaen med fri entré

Du kan se hele det 486 lange program her.

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

AnnonceMere fra Metroxpress