Af - 10/02-16 20:00; Opdateret: 10/02-16 21:15

Anima i aktion mod populært konditori: Stop brug af burægAnima i aktion mod populært konditori: Stop brug af buræg

Populært konditori føler sig ramt af en smædekampagne fra dyreaktivistforeningen Anima og svarer nu igen på Facebook. Anima fastholder, at aktionen var fredelig.

Bildstrecke im Grossformat »

Dyreaktivistforeningen Anima har i løbet af onsdagen rettet en såkaldt "shitstorm" mod La Glace. Det mener det velansete københavnske konditori, der derfor er kommet med et modsvar på Facebook. Anima-direktør Joh Vinding nedtoner og understreger, at der har været tale om en fredelig aktion.

LÆS OGSÅ: Bageri nægtede at putte to kvinder på toppen: Nu falder hammeren

Ifølge La Glace skyldes Animas aktion, at bageriet i en mailkorrespondance tilbage i august 2015 ikke fuldstændigt ville udelukke, at de i sjældne tilfælde kan bruge buræg til deres kager.

Siden har der angiveligt ikke været nogen kontakt fra Animas side - indtil i dag. LA Glace skriver, at medlemmer af organisationen i formiddags mødte op foran konditoriet, og at de der lavede blokadevagter og uddelte flyers. Samtidig har det ellers populære konditori til sin store ærgrelse modtaget flere negative anmeldelser på Facebook i løbet af dagen.

- Det vi er allermest ærgerlige over, er at vi på denne sag har modtaget så mange negative anmeldelser - også fra mennesker der aldrig har været her før! Det gør ondt langt ind i kagesjælen! Især ærgerligt fordi mere end 90% af vores ægforbrug i dag er økologisk, skriver La Glace på Facebook.

Joh Vinding, direktør i Anima, fastslår, at dyreaktivistforeningens aktion var fredelig og kan ikke nikke genkendende til den smædekampagne, La Glace nævner.

- Det er rigtigt, at vi delte flydeblade ud foran deres butik, men det foregik meget fredeligt. Folk skal jo selv tage stilling til det. Når La Glace skriver, at der var blokadevagter, må det stå for egen regning. Der var ikke nogen, der blokerede noget som helst.

Anima-direktøren udtaler desuden, at La Glace ikke tidligere har villet oplyse til Anima, at 90 procent af deres ægforbrug er økologisk. Han håber, at de i fremtiden kan nå helt op på 100 procent.

- Vi har været i kontakt med La Glace i lang tid, men tidligere har de ikke nævnt noget konkret tal. Det er positivt, at det er så høj en andel, selvom vi selvfølgelig synes, at de burde få de sidste ti procent med, siger han.

metroxpress har her til aften forsøgt at kontakte La Glace-indehaver Marianne Stagetorn Kolos uden held.

LÆS OGSÅ: Unge gider ikke være bager, slagter eller tjener

LÆS OGSÅ: 27-årige Rachael er bange for kager

LÆS OGSÅ: Vinder af 'Den store bagedyst': - Jeg blev træt af kager

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress