Af - 10/03-15 14:45

Så meget kød sætter danskerne tænderne i derhjemmeSå meget kød sætter danskerne tænderne i derhjemme

Der bliver fortæret en del kvæg, fjerkræ og svin i løbet af livet.

storybild

Svinekød er danskernes favorit i det samlede kødforbrug. (Billede: Polfoto)

En amerikaner indtager 11 køer, 27 grise og intet mindre end 2.400 kyllinger i løbet af et liv.

Det viser tal fra The Vegetarian Calculator, som britiske The Mirror skrev om i søndags. Men hvor meget kød sætter vi danskere egentlig tænderne i fra år til år?

Ifølge tal fra GfK ConsumerTracking indtog en gennemsnitsdansker 25,34 kilo kød i 2014. Svinekød er den absolutte favorit ved spisebordet og udgør 35,6 procent af det samlede kiloindtag.

Det reelle tal skal dog tages med et forbehold, fortæller chefkonsulent hos Landbrug og Fødevarer Grethe Andersen:

»Det samlede antal kilo er registreret for det, som vi danskere køber ind til privaten, og ikke hvor meget der bliver spist. Samtidig indbefatter beregningen heller ikke restaurantbesøg eller smutturen til pølsevognen.«

LÆS OGSÅ: Så meget sukker må du få hver dag - og så meget spiser du i virkeligheden

LÆS OGSÅ: Danskernes slikforbrug er på vej mod verdensrekord

Under selve tilberedningen af kødet sker der også et reduktion.

»Kød, man steger allermindst – det der serveres rødt eller rosa – har cirka 20 procents tab, mens det, man steger almindeligt – gennemsteger – er på omkring 30 procents tab. Derudover skærer folk fedtkanter og andet af sit kød, hvilket også reducerer i det samlede indtag,« siger Grethe Andersen.


LÆS OGSÅ: Kødmafia hærger Coop og Dansk Supermarked

LÆS OGSÅ: Disse fødevarer kan holde dig ung

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress