Af - 25/03-15 16:26

Der er ingen grænser for, hvad du kan vafle: Bliv inspireret herDer er ingen grænser for, hvad du kan vafle: Bliv inspireret her

I dag er det nordisk vaffel-dag. Og der er ingen grund til blot at tænke i de traditionelle baner, når der skal vafles.

Bildstrecke im Grossformat »
1 dl sød kartoffelmos* 3 æg 1 tsk salt 1 spsk loppefrøskaller Fremgangsmåde: Blend alle ingredienser sammen. Fordel 1/3 ad dejen og bag vaflen - gentag til der ikke er mere dej. Server evt. de søde kartoffelvafler med avokadomos, feta og purløg. *Den søde kartoffelmos laves ved at bage de hele søde kartofler ved 200 grader i 1 time. Lader dem køle lidt ned og skraber så det bløde kød ud af skrællen som kasseres. Blend mosen godt sammen til den er cremet og ensartet. 1 ½ dl kikærtemel 1 ½ dl vand 1 tsk salt ½ tsk stødt koriander ½ tsk stødt spidskommen Fremgangsmåde: Pisk alle ingredienserne sammen, lad dejen stå og samle sig i 30 min. Tænd for vaffeljernet og fordel 1/3 af dejen, luk vaffeljernet og steg vaflerne. For den optimale falaffeloplevelse fyldes vaflerne med salat og creme fraiche dressing. 2 æg 4 spsk skyr 1/2 dl majsmel (kan erstattes af pofiber, mandelmel eller kokosfibermel) 1 tsk karry 1 tsk salt 1 tsk bagepulver Pisk alle ingredienserne sammen. Tænd vaffeljernet (med belgisk vaffeljern plader - hvis du har) Fordel 1/3 af dejen, og steg vaflerne. Gentag til der ikke er mere dej tilbage. Fyld vaflerne med salat, tomat, agurk, kylling, bacon og karrydressing og server dem som en sund og glutenfri vaffelsandwich - velbekomme ! 1 håndfuld spinat 2 æg 100 g hytteost 1 spsk loppefrøskaller ½ tsk salt 1 tsk bagepulver Blend alle ingredienser sammen. Fordel 1/3 af dejen, luk vaffeljernet og steg vaflerne. Server vaflerne fyldt med frisk spinat, pesto, røget laks og karse. 3 spsk chiafrø 2 æg 1 dl nøddemælk fx. Mandelmælk Saft og skal fra 1 økologisk appelsin 1 tsk kanel ¼ tsk salt Riv appelsinskallen fint ned i en skål og pres saften og hæld den i skåle. Pisk æggene ud i appelsinsaften og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad dejen stå og trække i 10 min, så Chiafrøene er svulmet lidt op. Steg vaflerne. Server vaflerne toppet med fx. skyr og friske blåbær. 2 æg 1 dl yoghurt 1 dl müslie 2 spsk boghvedemel 1 spsk ahornsirup 1 tsk bagepulver ½ tsk salt Pisk alle ingredienserne sammen. Fordel 1/3 af dejen, luk vaffeljernet og steg vaflerne. Server vaflerne toppet med friske jordbær og yoghurt.

Der er ingen grund til at vaflerne blot kan udgøre dessert og et sødt mellemmåltid. Vafler kan sagtens være del af dine hovedmåltider også - endda på en sund måde.

Blandt andet kan man lave falaffelvaffel og vafler af søde kartofler. Se galleriet ovenfor for opskriftinspiration.

Marie Engbjerg er madblogger på VanløseBlues og -stylist. Hun forklarer, at vafler har fået en renæssance i mange danske køkkener.

LÆS OGSÅ: TV: Passer du på den slanke linje på vaffeldagen? Frygt ej - se med her

- Det er retro, men det er ikke kun derfor, vi er vilde med vafler. Man kan forklare vaffeltrenden med to ting; det er en klar comfort food (tryghedsmad red), der minder os om vores trygge barndom og så er det convenient (belejligt red.) fordi, vafler passer sig selv, mens man kan ordne andet. Det kræver ikke konstant overvågning som ved stegning, siger Maria Engbjerg, der tilføjer, at endnu en fordel ved vafler er, at de kan varieres i det uendelige.

LÆS OGSÅ: Varm jernet op: Det er vaffeldag!

- Det ser sødt og syndigt ud, men kan sagtens være sund og nærende, forklarer Marie Engbjerg, der selv har en spinatvaffel med laks som favorit.

LÆS OGSÅ: Pandekagedagen: Her deler Bagedyst-Tobias sin opskrift - og det vigtige smør-trick

På sociale medier under #willitwaffle, #waffled og #vaffeldagen er der også meget inspiration at hente.



Caught waffle handed! Baby girl making her move, luckily I have another pic of these. Recipe will be in my next post♡

Et billede slået op af 💕Foodie & Recipe Genius💕 (@susieqfabmama) den



Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress