Af - 09/02-16 10:21; Opdateret: 09/02-16 12:12

HURRA: Derfor skal du spise pandekager i dagHURRA: Derfor skal du spise pandekager i dag

I dag er det international pandekagedag.

Her en anderledes pandekageopskrift: OnePotChef laver regnbue-pandekager. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Tirsdagen efter fastelavnssøndag er kendt som Pandekagedagen eller den internationale pandekagedag. Og hvis du ikke allerede havde et stort, fedt kryds i kalenderen, så er det altså i dag, at der skal gang i mel, æg, smør og en varm pande.

Dagen er en kristen tradition, som i gamle dage fungerede som optakt til, at man fastede i 40 dage op til påske. Her skulle man derfor tømme spisekammeret - og pandekagerne var oplagte til at få bugt med smør, mel og æg.

Og hvis du har planer om at fejre Pandekagedagen, skal du selvfølgelig ikke snydes for en opskrift.

Her en pandekageopskrift fra selveste Bagedyst-Tobias:

Otte æg
100 gram mel
100 gram smeltet smør
Mælk på slump - dejen skal være tynd i det
Lidt sukker

Det er afgørende at putte det smeltede smør i dejen, før man tilføjer mælken.

- Hvis først putter smørret i til sidst, vil det lægge sig ovenpå og ikke fordele sig ud i dejen. Men hvis man putter smørret i før mælken, vil smørret blive "suget" op af melet og så vil det også kunne blive fordelt i mælken bagefter, siger Tobias Hamann-Pedersen, der vandt Den Store Bagedyst i 2014.

Skal du fejre dagen? Send os dine pandekage-billeder! Vi bringer de bedste i avisen. Send os dine billeder igennem metroxpress-nyhedsappen. Download appen i App Store eller Google Play . Del dit tip/foto i fanebladet 'Dit Tip'. Eller send dem til news@mx.dk

LÆS OGSÅ: Sådan laver du dine egne amerikanske pandekager

LÆS OGSÅ: Pandekagedagen: Her deler Bagedyst-Tobias sin opskrift - og det vigtige smør-trick

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress