Af - 22/02-16 07:27

Danmarks første madgenbrugs-butik slår i dag dørene opDanmarks første madgenbrugs-butik slår i dag dørene op

Folkekirkens Nødhjælp indvier i dag nyt butikskoncept med overskudsvarer.

storybild

Grafisk illustration af Wefood-butikken, der åbner mandag på Amagerbrogade 151. (Billede: Folkekirkens Nødhjælp)

Bekæmp madspild, sult i fattige lande, og spar samtidig penge på dit madbudget.

Omtrent sådan lyder konceptet bag Danmarks første butik med overskudsvarer 'Wefood', der i dag åbner op på Amagerbrogade i København.

LÆS OGSÅ: Organisation: Derfor kan forbud mod madspild være katastrofalt

Her vil man kunne finde dagligvarer, som supermarkeder og madproducenter ikke kan afsætte, og som ville være endt i skraldespanden. Eksempelvis fordi emballagen er gået i stykker eller ‘bedst før’-datoen er overskredet.

- Det betyder dog ikke, at det er madvarer, som forbrugerne kan blive syge af. Ifølge fødevaremyndighederne må man nemlig godt sælge det op til en uge efter. Og vi kommer også til at mærke varerne med grønne, gule og røde mærkater alt efter, hvor mange dage de kan holde, siger Birgitte Qvist Sørensen, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, som står bag Wefood.

LÆS OGSÅ: Ren luft skal forhindre rådne grøntsager og madspild

Hvis den første butik bliver en succes, planlægger nødshjælpsorganisationen at åbne flere butikker landet over, forklarer hun.

- Vi kan se, at der er en stor interesse for at bekæmpe madspild. Det er 700.000 tons, der hvert år bliver smidt ud. Samtidig er der mennesker i verden, der sulter, hvilket jo er dybt paradoksalt, siger Birgitte Qvist Sørensen.

LÆS OGSÅ: Non! Nyt fransk forbud forbyder madspild

Ekspert i forbrugeradfærd og bæredygtighed, Alice Grønhøj, der er lektor ved Aarhus Universitet, mener, at der gode chancer for, at Wefood kan gå hen og blive en succes.

- Verdenen er kommet tættere på os, og social ansvarlighed har aldrig været mere moderne. Både blandt forbrugere og virksomheder. Derfor tror jeg også, vi vil se flere af denne her type koncepter i fremtiden, hvor man forsøger at organisere sig ud af noget, der ikke er hensigtmæssigt for samfundet som eksempelvis madspild, siger hun.

LÆS OGSÅ: Hospitaler og plejehjem skal smide mindre mad ud

LÆS OGSÅ: Aarhusiansk madspilds-koncept rykker til udlandet

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress