Af - 30/07-16 00:01

Disse 10 uddannelser er de sværeste at komme ind påDisse 10 uddannelser er de sværeste at komme ind på

Der har aldrig været så mange ansøgere til de videregående uddannelser, som der er i år. Samtidig er karaktergennemsnittene på de forskellige studieretninger steget eksplosivt. Få her et overblik over de uddannelser, der kræver spandevis af 12-taller.

storybild

De unge flokkes til universiteterne, og igen i år slår de ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet rekord for antallet af optagne på de videregående uddannelser i Danmark. Hele 94.776 har søgt ind i 2016, og 66.439 af dem er optaget.

23.498 ansøgere må altså med skuffet mine tjekke optagelse.dk. Men tager man et kig på karaktererne og optagelseskravene, er det ikke så mærkeligt. Det kræver nemlig spandevis af 12-taller på eksamensbeviset, hvis man vil studere på de mest populære studieretninger.

Herunder har vi listet de ti danske uddannelser med de strengeste karakterkrav:

International Business på Copenhagen Business School.

Som International Business-studerende på CBS lærer man de færdigheder, der kræves, når man skal arbejde for en virksomhed med interesser i internationale markeder. På trods af et fald i snittet på 0,1 topper uddannelsen listen igen i år og sprænger 7-trinsskalaen med et påkrævet karaktersnit på hele 12,2.

via GIPHY

Molekylær biomedicin på Københavns Universitet.

Denne bacheloruddannelse samler naturvidenskab og medicin i en spændende fagkombination, der omhandler ‘celle-og molekylær biologi, human fysiologi og understøttes af kemi og biokemi’. Snittet var over 12 sidste år, men kan i år klares med et snit på 11,9 - eller en glimrende kvote 2 ansøgning.

via GIPHY

International Business and Politic på Copenhagen Business School.

Bacheloren i IBP fokuserer på, hvordan økonomiske og politiske kræfter styrer dagligdagen, og hvordan virksomheder og organisationer kan indstille deres strategier for at imødekomme politiske udfordringer. IBP steg med 0,1 og kræver nu et snit på 11,8.

via GIPHY

Datamatiker på Erhvervsakademi Copenhagen Business Academy.

På CBA kan du læse til datamatiker, hvor du lærer at programmere, udvikle og vedligeholde it-systemer. Samtidig kan du få kendskab til databaser og deres opbygning. Sidste år kunne det lade sig gøre med et snit på 5,5, men i år kræver det flid, sved og tårer at komme ind, da snittet er mere end fordoblet til hele 11,8!

via GIPHY

Erhvervsøkonomi og projektledelse på Copenhagen Business School.

På HA PRO lærer du, hvordan virksomheder arbejder med projekter. Du lærer at udvikle og evaluere projekter inden for eksempelvis marketing. For at komme ind skal du score 11,7 i snit.

via GIPHY

Multimedimedesigner på EA Copenhagen Business Academy.

Som uddannet multimediedesigner kan du 'designe, planlægge og styre multimedieopgaver, bl.a. med henblik på reklame og markedsføring'. Uddannelsen kræver 11,6 i snit, men frygt ej, for halvdelen af alle ansøgere optages gennem kvote 2!

via GIPHY

Psykologi på Københavns Universitet.


Hvis man læser Psykologi på KU, lærer man, hvordan mennesker tænker, føler og agerer i forskellige situationer. Uddannelsen lægger op til en karriere som psykolog og kræver med et snit på 11,5, at ansøgerne er blandt klassens absolut bedste.

via GIPHY

Serviceøkonom på EA Sjælland.


En serviceøkonom udvikler, planlægger og leverer ydelser til virksomheder i service-, turisme- samt restaurationsbranchen. Sidste år krævede det et snit på 7,7 at blive optaget på Erhvervsakademi Sjælland, men i år er det tal steget med hele 3,6 karakterpoint og lander på et påkrævet snit på 11,3.

via GIPHY

Multimedieedesigner på EA Sjælland.


Uddannelsen er den samme som listens nummer 6, her foregår den blot på Erhversakademi Sjælland, som ‘kun’ kræver, at ansøgeren har snit på mindst 11,2.

via GIPHY

Medicin på Københavns Universitet.

Sidst men ikke mindst har vi medicin. Hvis du brænder for at blive læge, eller på anden vis have med medicin at gøre, skal du sikre dig mindst 11,1 i snit for at kunne læse på Københavns Universitet.

via GIPHY

Kilder: Data fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT)

LÆS OGSÅ: Studier får igen rekordoptag: 23.498 ansøgere får afslag

LÆS OGSÅ: Forsker vil have gode arbejdspladser fremfor mere lærdom

LÆS OGSÅ: Dansk Industri vil bevare mentalt vigtig kvikbonus

LÆS OGSÅ: Kun lidt over hver tiende studerende bor i studiebolig

LÆS OGSÅ: Sarah forventer ikke at komme ind på sit drømmestudie

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

AnnonceMere fra Metroxpress