Af - 01/03-16 09:58

DMI: Her kan der falde op til 10 centimeter sne i dagDMI: Her kan der falde op til 10 centimeter sne i dag

Sneen kommer til at falde over Danmark på årets første officielle forårsdag. I Jylland er der udsigt til op til 10 centimeter sne lokalt, siger DMI's vagthavende.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er første dag i marts, og dermed er foråret officielt skudt i gang. Vejret er dog stadig i vinterhumør. Senere i dag kommer det nemlig til at sne, og i Jylland kan der nogle steder falde op til 10 centimeter, siger Steen Rasmussen, vagthavende hos DMI.

Han fortæller, at snefnuggene begynder at dale i Vestjylland sidst på eftermiddagen, og så breder snevejret sig ellers løbende til resten af landet.

- Sneen starter i Vestjylland sidst på eftermiddagen, og så breder den sig stille og roligt ind over landet i løbet af aftenen og natten. Man kan forvente sne til engang i nat eller i morgen tidlig. I Vestjylland kan det gå over i slud eller regn sidst på natten, siger Steen Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Borgmester om manglende saltning: Nu strammer vi op

Særligt Jylland kommer til at blive ramt af snevejret. Her kan der falde op til 10 centimeter lokalt.

- Det kommer til at sne mest i Jylland, hvor der der er udsigter til omkring fem centimeter sne, 7 til 10 centimeter lokalt. I resten af landet bliver det nok snarere 2 til 5 centimeter, siger DMI's vagthavende.

Snevejret betyder, at man kan forvente glatte veje, ligesom der kan opstå snefygning nogle steder.

- Vejene bliver glatte, hvis der ikke er ryddet sne eller saltet. Ellers kommer det også til at blæse en hel del op til en frisk vind fra syd og sydøst. Det betyder, at der er risiko for snefygning nogle steder – særligt i Jylland, siger Steen Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Sneet inde i New York: Ferdinand på 2 år er vild med det

LÆS OGSÅ: Er isen sikker at gå på? Det kan du nemt tjekke her

LÆS OGSÅ: Nu kommer sneen igen: Se her, hvor den rammer

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

AnnonceMere fra Metroxpress