Af - 14/06-16 08:53

Top fem: Disse retter spiser vi mest i hverdagenTop fem: Disse retter spiser vi mest i hverdagen

Glem alt om sushi, forårsruller og andre eksotiske retter. En ny undersøgelse afslører, at det er de klassiske retter, der dominerer hverdagsmenuen.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Ny undersøgelse fra Santa Maria. Det har været muligt at svare flere retter, og derfor giver den samlede pointfordeling mere end 100 procent.

Når danskerne sætter sig ved middagsbordet i hverdagen, vil det oftest være for at spise kylling. I en ny undersøgelse, som Santa Maria står bag, svarer 63 procent af danskerne nemlig, at de ofte får kylling til hverdag.

Lige efter kyllingen kommer pasta med kødsauce, mens hakkebøf, gryderet og frikadeller også er populært at spise mandag til fredag.

- Det er de samme retter, som vi for 20 år siden også spiste mest. Man kan undre sig over, at vores madvaner ikke har ændret sig mere, nu hvor vi har sådan et stort fokus på gastronomi, siger Jon Fuglsang til metroxpress.

Han er madsociolog på Professionshøjskolen Metropol.

LÆS OGSÅ: Ny app fra Netto hjælper mod madspild

Noget tyder på, at det gastronomiske fokus ikke har inspireret danskerne nok. 44 procent af undersøgelsens deltagere oplever nemlig, at inspirationen udebliver, når menuen fra mandag til fredag skal kreeres.

Det er ikke et særlig sundt tegn, for et af kostrådene er, at man skal huske at spise varieret.

Rent sundhedsmæssigt er det i sig selv et mål at spise varieret, og madkultureret synes jeg, man går glip af en masse ved kun at holde sig til det, man kender.
Det siger Jon Fuglsang.

LÆS OGSÅ: Nem hverdag: Sådan laver du kvalitetsmad på under 30 min.

Men der er også fordele ved disse klassiske – og tilsyneladende populære – hverdagsretter:

- Retterne i top fem er mad, som typisk er hjemmelavet, og det er et sundt tegn, for vi ved, at den mad, som vi laver selv, ofte er sundere end den, vi køber. Eksempelvis fordi forbruget af fedt og salt og andre smagsgivere ofte er større i take-away og forarbejdet mad, siger madsociologen.

Dertil viser flere undersøgelser, at vi spiser mere usundt, når vi køber take-away

Klik dig gennem billedgalleriet øverst i artiklen for at se, hvordan danskernes top fem over de hverdagsretter, vi oftest spiser, tager sig ud.

Her kan du se top fem over de mest populære weekendretter


Kylling - 43 procent


Steak - 41 procent

LÆS OGSÅ: Sulten måge faldt i karry-gryde


Steg - 40 procent


Gryderet - 37 procent


Hakkebøffer - 26 procent

LÆS OGSÅ: Burgerbar åbner med et brag: Gratis mad den første dag

LÆS OGSÅ: Nu styrkes kampen mod madspild over hele kloden

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress