Af - 15/05-16 14:20

Nina spiser larver og orme: De smager som flæskesværNina spiser larver og orme: De smager som flæskesvær

Butikker der sælger larver og orme er dukket op i Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

To milliarder mennesker verden over er vant til at sætte tænderne i larver og insekter. Men i Danmark er smagen og konsistensen af de små væsener nok fremmed for de fleste.

En af dem, der dog kender til de gastronomiske gevinster ved at tygge i en melorm, er 46-årige Nina Askov.

Over for Politiken fortæller hun, at hun begyndte at spise kryb som melorme, græshopper og orangemyre for halvandet år siden. Nu skriver hun på bloggen buglady.dk, hvor hun blandt andet har opskrifter med insekter.

LÆS OGSÅ: Syv sure smileys: 'Jyllands største slikbutik' får bøder for insekt-lort

- Jeg er gammel kok og har altid syntes, at det var spændende at eksperimentere med nye ting i køkkenet. Der er også smagen og de klimavenlige fordele. Og så er de rige på protein, det sunde fedt og vitaminer, siger Nina Askov til Politiken.

Noget tyder på, at flere danskere er klar til at gøre Nina Askov selskab ved spisebordet.

Således sælger på Salling i Aarhus opdrættede insekter på frost, ligesom de kan købes i Kødbyen i København.

Og er man ikke bange for at det skal kilde for meget på tungen, er der god grund til at konsumere de små dyr.

De er sunde, rig på proterin, og da de formerer sig hurtigt udleder de færre drivshusgasser end kvæg og svin, lyder det fra Jørgen Eilenberg, der er professor og insektforsker ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet.

LÆS OGSÅ: Derfor flyver fluerne rundt i firkantede mønstre

- I insektproduktionen er der brug for mindre plads og vand end ved andre dyr, som vi spiser. Insekterne er mere effektive, når det handler om at omsætte foder til spiseligt kød«, siger Jørgen Eilenberg til Politiken.

Nina Askov har et godt begyndertrick, hvis nogen skulle være fristede. Start med voksmøllarver, da de angiveligt smager som flæskesvær. Ellers er der fårekyllingerne, som tager smag efter det foder, de får.

LÆS OGSÅ: Dansk larve forsvarer sig med cyanid-eksplosioner

- Jeg har smagt fårekyllinger, som var blevet fodret med frisk basilikum. De smagte rent faktisk som basilikum. Det var ret vildt, siger hun.

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress