Af - 13/05-15 13:08

Sådan undgår du madforgiftning, når du grillerSådan undgår du madforgiftning, når du griller

Det er tid til grill og for nogen også et seriøst maveonde. Læs her, hvordan du undgår det...

storybild

(Billede: Polfoto//Wikimedia Commons)

Det er snart ved at være grill-sæson, hvor der bliver lagt pølser og bøffer over de varme kul.

Men med grillen følger der også hvert år problemer:

- Hver sommer i grillsæsonen oplever vi, at særligt mange forbrugere bliver syge af campylobacterbakterier, når de griller, fortæller Gudrun Sandø fra Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Bare en enkelt dråbe kødsaft fra et stykke råt kød kan resultere i ondt i maven, diarré og opkast.

Gudrun Sandø oplyser, at mange danskere prøver at branke kødet hårdt for at undgå maveproblemerne, men:

- ... hårdt branket kød indeholder de såkaldte PAH’er, som er kræftfremkaldende. Derfor er det så vigtigt, at grillkullene får tid til at blive grå og glødende og uden synlige flammer, inden kødet bliver lagt på grillen. Og sørg også for at vende bøfferne ofte, så de ikke får en sort skorpe, forklarer Gudrun Sandø.


LÆS OGSÅ: Gik til lægen med ondt i maven: Fik fjernet 9 organer

LÆS OGSÅ: Spiser du også for meget? Disse madvarer gør dig afhængig

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress