Af - 08/02-16 09:25; Opdateret: 08/02-16 11:28

Husker du 90’er-toasten? Den er tilbage!Husker du 90’er-toasten? Den er tilbage!

Først fik den en renæssance I New York. Nu er toasten kommet til Aarhus og København– i nye klæder

Bildstrecke im Grossformat »

Jesper Nielsen åbnede i december Aarhus' første toastbar

De fleste af os forbinder formentlig toast med 90’erne og grillbarer i provinsen.

Men i 2014 kunne det amerikanske magasin The New Yorker fortælle, at toasten var tilbage på madscenen i storbyen, og i 2015 har flere nye caféer i København sat nyfortolkninger af hvedetoasten på menukortet.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

- Flere af de nye caféer og spisesteder, der er åbnet i løbet af 2015, har givet toasten nye klæder og sat den på kortet. Vi kan også se, at mange flere, der skriver anmeldelser af toast hos os. Trenden startede i USA, og nu er den for alvor kommet til København, fortæller Camilla Stemann Jensen, der er Community manager hos anmeldertjenesten Yelp.

LÆS OGSÅ: Mændenes dom: Her er byen med de smukkeste kvinder

I sommer åbnede fætrene Mik Frikke-Grundahl og Peter Trillingsgaard toastbaren ’Fætter-Fætter’ på Nørrebro.

På menukortet er den klassiske toast med ost og skinke – men også nyfortolkninger med blandt andet goudaost, pocherede æg og hjemmerørt dressing.

LÆS OGSÅ: Morgenmads-møder hitter: Få en vitaminpille til hovedet inden arbejde

- Vi tænkte: ”Hold kæft, hvor kunne det være lækkert, hvis man kunne lave toast og servere vin. Toast er lige til. Det er noget, alle har et forhold til, og så var det noget, vi nemt kunne kaste os over, fortæller Mik Frikke-Grundahl.

I Aarhus har Jesper Nielsen, autodidakt kok, åbnet byens første toastbar, ToastIt, i Klostergade.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

-Min kone har rejst meget i USA og England, hvor hun har set flere toaststeder dukke op. Så sagde hun: ”Jesper, du er gammel håndboldspiller. Du har spist så mange toast i alverdens haller. Det må vi kunne lave, siger Jesper Nielsen.

LÆS OGSÅ: Smukfest: Fire dage er udsolgt - kun én dag tilbage

Hos ToastIt er det klassiske hvedebrød skiftet ud med langtidshævet surdejsbrød, og på menukortet finder man toast med alt fra langtidsstegt italiensk rullesteg til avocado.

Klassikeren med skinke og ost og cowboytoasten er også på menukortet – men i nye klæder.

LÆS OGSÅ: Sådan her kan du stadig komme med til Smukfest

-Vi kunne også have åbnet et pizzaria eller en sandwichbar, men vi ville gerne, at det skulle være lidt anderledes comfort food, forklarer Jesper Nielsen, der driver toastbaren sammen med sin kone, Marianne Nielsen.

Ifølge kok og madkonsulent Rasmus Bredahl får gamle klassikere ind i mellem nyt liv på de danske spisesteder.

- Der er en tendens til, at klassikere og retroretter, der er blevet udpint af industrien, kommer til ære og værdighed, fordi de bliver taget op igen og gjort til delikatesser. Det har vi blandt andet set med hotdogs, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Markant færre sigtes nu for at køre pirattaxa i Aarhus

LÆS OGSÅ: Stylingtips, shopping og snacks - modeugen i dag

LÆS OGSÅ: 20-årig model: - Jeg er blevet en utrolig god smalltalker

LÆS OGSÅ: Hollywood-stjerner i Danmark: København burde få en Oscar

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress