Af - 11/09-16 21:09; Opdateret: 11/09-16 21:35

Så få kerner fra æbler skal der til for at forgifte digSå få kerner fra æbler skal der til for at forgifte dig

Spiser du også lidt for meget af æblerne?

Spiser du kernehuset i dine æbler?

Den gamle advarsel om, at man ikke må spise kernehuset i æbler er blusset op igen, og behandles lige nu af flere amerikanske medier.

Herunder af Wired.com.

Der er nemlig ikke bare tale om meningsløse varsler fra hysteriske forstadsmødre; kernerne i æbler er ganske rigtigt giftige - i visse mængder.

LÆS OGSÅ: Disse madvarer giver de værste prutter

LÆS OGSÅ: Figner gemmer på 'ulækker' hemmelighed

Når kernerne er giftige skyldes det, at de indeholder stoffet glykosidet amygdalin, der ved konsumering omdannes til cyanid, der i daglig tale kaldes blåsyre. Denne syre forhindrer transporten af ilt til cellerne.

Mængden er af gift er naturligvis meget lille, men en forgiftning vil opstå, hvis du spiser kernerne fra flere end cirka 18 æbler.

Symptomerne for blåsyreforgiftning er blandt andet voldsom stakåndethed og lyserød hudfarve.

I ekstreme tilfælde kan man dø af en sådan forgiftning. Det så man for eksempel under anden verdenskrig, hvor giften blev brugt mod jøder og politiske modstandere.

LÆS OGSÅ: Findes på populære feriedestinationer: Dette træ kan slå dig ihjel

LÆS OGSÅ: En hjernevrider: Kan du løse denne frugtligning?


Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress