Af - 02/12-16 06:27

Samme smag: Nestlé vil lave chokolade med halvt så meget sukkerSamme smag: Nestlé vil lave chokolade med halvt så meget sukker

En banebrydende opdagelse fra Nestlé kan gøre chokolade væsentligt mindre usundt.

storybild

Nestlé-produkter som KitKat kommer fremover til at indeholde meget mindre sukker - men fortsat bevare den gode smag, lover chokoladefirmaet. (Billede: Scanpix/Denis Balibouse)

Chokolade er skønt - men det har det med at sætte sig på sidebenene, som enhver mormor ville udtrykke det.

Så ville det ikke være lækkert, hvis man kunne beholde den gode smag, men med halvt så meget sukker i?

LÆS OGSÅ: Disse 10 madvarer er de mest fedende og usunde

Det kan snart blive til virkelighed, hvis det står til den schweiziske choko-gigant Nestlé. Her påstår man nemlig at have fundet frem til en metode, så man kan fjerne 40 procent af sukkerindholdet og samtidig beholde den velkendte smag. Firmaet selv kalder det ‘banebrydende’.

- Kun ved hjælp af naturlige ingredienser har vores forskere fundet en metode til at strukturere sukker anderledes. Så selv om der er meget mindre af det i chokolade, vil din tunge opfatte en nærmest identisk sødhed i forhold til før, skriver Nestlé i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Åh nej: Nu skrumper chokoladen

- Opdagelsen vil gøre det muligt for Nestlé at reducere mængden af sukker i vores slik betydeligt, men samtidigt beholde en naturlig smag, lyder det.

I Danmark står Nestlé bag chokoladeprodukter som KitKat, Lion Bar, Quality Street og Nesquik, og står det til firmaet, vil den nye, ‘revolutionerende’ chokolade være på hylderne i 2018.

LÆS OGSÅ: Ny chokolade lover at holde dig ung

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress