Af - 09/06-16 11:19

Sverige for faen: Nu bliver M&M's forbudt fra den 30. juniSverige for faen: Nu bliver M&M's forbudt fra den 30. juni

Svenskerne kan godt begynde at hamstre 'M&M's.

storybild

Svenskerne er ofte god for en sjov historie: Pippi Langstrømpe, der er racistisk, Anders And der er alt for fræk uden bukser på og så videre og så videre.

Nu har vores kære naboer så gang i en såkaldt 'chokolade'-krig. Fra den 30. juni bliver de små, kulørte chokoladeknapper M&M's nemlig forbudt.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise chokolade, ost og rødvin, hvis du vil tabe dig

Der er i denne omgang dog ikke tale om en politisk korrekt debat, men drejer sig i stedet om en krig mellem den amerikanske chokolade-gigant Mars og det svenske firma Mondelez.

Det skriver Dagbladet.

I 1998 indgik amerikanerne en aftale med svenskerne om, at de godt måtte komme ind på det svenske marked med deres chokolader, hvis de blot lod være med at sælge M&M's, der lignede det svenske firmas 'M'-chokolade-kugler.

LÆS OGSÅ: LISTE: Disse ting forlanger Selena Gomez, når hun er på turne

Den aftale brød Mars i 2009, og det er det aftalebrud, som amerikanerne nu må bøde for.

Producenten af Mondelez har trukket amerikanerne i retten, og den svenske landsret har givet dem medhold. Dommeren mener, at de svenske slikmunde umuligt kan se forskel på den svenske 'M'-kugle og de amerikanske 'M&M'-kugler, og eftersom 'M'-kuglerne kom på markedet først, skal 'M&M' pænt holde sig væk.

LÆS OGSÅ: Vind over din sukkertrang

Fra den 30. juni kan du som nævnt altså ikke købe M&M mere i Sverige. Det amerikanske firma har dog stadig mulighed for at anke sagen, så slaget er ikke helt tabt endnu.

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

AnnonceMere fra Metroxpress