Af - 16/04-16 14:38

Her er sandheden: Babygulerødder fremstilles ikke som du trorHer er sandheden: Babygulerødder fremstilles ikke som du tror

De fleste babygulerødder er angiveligt bare almindelige gulerødder, der er skåret i mindre stykker.

Bildstrecke im Grossformat »

Babygulerødder er populære som snacks, og mange nyder dem formentlig i den tro, at gulerødderne bliver hevet op af jorden, mens de er helt små og fine.

Men mange babygulerødder er faktisk bare almindelige gulerødder, der er skåret i mindre stykker. Det skriver Huffington Post.

LÆS OGSÅ: Kunder: Rådden frugt og grønt er hverdag i supermarkeder

I USA, hvor babygulerødder udgør næsten 70 procent af det samlede gulerodssalg, plantes gulerødderne ifølge det amerikanske landbrugsministerium tæt sammen, så de bliver lange og tynde. Derefter skæres de i mindre stykker, så de bliver til de babygulerødder, vi kender.

Her i Danmark er de populære snack-gulerødder fra McDonald's eksempelvis også bare store gulerødder, der er skåret i mindre stykker, fremgår det af fastfood-kædens hjemmeside.

Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Coop og Dansk Supermarked om, hvordan babygulerødderne i de danske supermarkeder er fremstillet.

LÆS OGSÅ: 'Den store bagedyst'-Mickis opskrift på den perfekte gulerodslagkage

Babygulerødder blev angiveligt "opfundet" i 1980'erne af den amerikanske landmand Mike Yurosek, fordi mange af hans almindelige gulerødder var for grimme til, at han kunne sælge dem.

Derfor skar han de overskydende gulerødder i mindre stykker og tilbød dem til de lokale supermarkeder - og de blev et hit med det samme.

Du kan se et eksempel på, hvordan babygulerødder bliver fremstillet, her:

LÆS OGSÅ: 10 ting du skal spise for at holde dig smuk

LÆS OGSÅ: Ren luft skal forhindre rådne grøntsager og madspild

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

AnnonceMere fra Metroxpress