Af - 31/10-16 12:51; Opdateret: 31/10-16 14:05

Fem hotte madtendenser vi venter på slår igennemFem hotte madtendenser vi venter på slår igennem

Grilled cheese og farverig mad - hvornår slår det igennem i den danske hovedstad?

Bildstrecke im Grossformat »
En sushi-bowl. Man laver en bund af eksempelvis rødkål, quinoa, tomater og sqaush-nudler og putter rå fisk i terninger på toppen. Kommer oprindelig fra Hawaii, men det seneste år har trenden virkelig ramt resten af verden. Populært i blandt andet Stockholm og New York. I Stockholm er der siden 1. maj åbnet fem steder med bowls på menuen. I København har Ferment netop fået poké på menuen, men det er meget få, der endnu kender til trenden. En varm sandwich med smeltet ost, der findes i forskellige varianter. En simpel, greasy ostebombe. Er kæmpe stort i USA og Canada, men også i Frankrig, Storbritannien og Tyskland findes der steder, der specialiserer sig i grilled cheese. I Stockholm havde de i år deres anden grilled cheese-festival. Der er ingen cafeer i København, der serverer det – måske kan du være heldig at få det i en af streetfood-boderne. Det er egentlig underligt, når vi har så meget ost i Danmark. Ses lige nu i København med macha-latten, men i andre lande har man også gurkemeje-latte og rødbede-latte (kaldet red velvet-latte). Det helt nye i Australien er blå alger-latte. Ses også meget i brød, for eksempel med avocado- eller matcha-burgerboller. Australien er firstmovers, når det kommer til naturlige farver i maden, og amerikanske storbyer har fulgt trop. Er populært i flere europæiske byer, blandt andet Berlin og London. Djuus på Østerbro har netop fået gurkemeje-latte på kortet, mens The Organic Boho lige har fået rainbow-latte. Farverig mad giver en overraskende effekt. Det er super fotovenligt, og jeg tror, vi vil se mere og mere af det. For eksempel til Copenhagen Pride lave med mad og drikke i alle regnbuens farver. Asiatisk burger. Nudlerne er formet som en burgerbolle og stegt på panden. Kan laves med svinefilet, mens selvfølgelig også med en helt klassisk bøf. Kæmpestort i USA. Besøger man New Yorks største street food-marked Smorgasburg står folk i lang kø hele dagen for at få stedets ramen-burger. I København har vi et burgerboom, men burgerne adskiller sig ikke så meget fra hinanden. I udlandet fortolker man burgeren meget mere. Flere steder i byen har prøvet ramen-burger i forbindelse med pop-up-events, men den er endnu ikke blevet fast inventar hos nogen. Mega-milkshake med blandt andet kage på toppen. Indeholder desuden is, chokolade og meget mere – en kaloriebombe uden lige. Endnu en trend, der er startet i Australien, men som nu kan fås i de fleste europæiske hovedstader og som var et stort hit denne sommer. Desserthuset på Istedgade har som det eneste sted i København desserten på menuen. København har endnu ikke rigtig taget freakshakes til sig, men jeg tror, det bliver det helt store næste år.

I storbyer som Berlin, New York og Stockholm spiser de grilled cheese og farverig mad.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Camilla Stemann Jensen, der er community mangager hos byguiden Yelp, guider her til fem madtendenser, der hitter i udlandet som vi venter på slår igennem i den danske hovedstad.

Klik dig gennem galleriet foroven og bliv klogere på nogle af de tendenser, der lige nu er kæmpestort i udlandet.

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress