Af - 05/01-17 22:51

Historisk Tivoli-restaurant får sur smiley og kæmpe bødeHistorisk Tivoli-restaurant får sur smiley og kæmpe bøde

Grøften i Tivoli får sur smiley og 20.000 kroner i bøde.

storybild

Grøften i Tivoli. (Billede: Jonas Skovbjerg Fogh)

Den kendte restaurant Grøften i Tivoli i København har fået en bøde på 20.000 kroner og en sur smiley for manglende hygiejne i forbindelse med håndteringen af fødevarer.

Det fremgår af en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen fra den 15. december 2016, skriver Ekstra Bladet.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Grøftens restauratør, Jacob Elkjær, ærger sig.

- Jeg har været i restauratør i knap 20 år uden at få en sur smiley, og sagen rammer mig og de 100 ansatte hårdt. Fejl kan ske, men det her måtte ikke ske. Det er så forfærdeligt - den værst tænkelige sag for os, siger han til avisen.

Gørftens restauratør, Jacob Elkjær, ærger sig over Fødevarestyrelsens fund.(Bild: Scanpix)

Ifølge Ekstra Bladet advarede Fødevarestyrelsen dog allerede den 5. december Grøften om, at de skulle stramme op på fødevarehåndteringen.

Det skete under et kontrolbesøg, hvor fødevarekontrollørerne opdagede, at restauranten opbevarede andelår produceret dagen før ved en for høj temperarur.

LÆS OGSÅ: TV: Her er duernes nye forlystelse i Tivoli

Det førte til en indskærpelse, og da Fødevarekontrollen ti dage senere aflagde Grøften et uanmeldt besøg, var forholdene på ingen måde blevet bedre på det 140 gamle spisested.

En stor portion af restaurantens populære skipperlabskovs, som var blevet lavet dagen før, stod i et overfyldt kølerum og var 20,7 grader varm.

LÆS OGSÅ: Tivoli-gæster raser efter julekaos: - Det var uforsvarligt

Derudover var en lang række andre daggamle levnedsmidler så som kartofler, sovse og risalamande langt over de de højst tilladte fem grader, står der kontrolrapporten.

Forklaringen fra Grøftens køkkenledelse lød på, at man på grund af juletravlhed og manglende plads i kølerummet blandt andet optøede lam, sovs og kødsovs uden for kølerummet om natten. De optøede fødevarer nåede dermed at blive for varme, inden de skulle på køl igen.

LÆS OGSÅ: Denne købmand er danmarksmester i sure smileys

Som om det ikke var nok, kunne Fødevarestyrelsen desuden konstatere, at Grøften ikke havde hængt kontrolrapporten fra den 5. december op, hvilket ellers er påkrævet. Som konsekvens på det hele kvitterede Fødevaretyrelsen med en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner.

Restauratør Jacob Elkjær erkender over for Ekstra Bladet, at der er blevet begået en klokkeklar fejl.

- Det går selvfølgelig ikke, hvilket jeg klart har indskærpet, men ansvaret er mit, og det vil heller ikke gentage sig. Der er begået en dumhed. Det var unødvendigt. Det burde have været optøet i kølerummet, siger han.


LÆS OGSÅ: Varme kølerum koster sur smiley til dansk Michelin-fyrtårn

LÆS OGSÅ: Verdensberømt dansk Michelin-restaurant får sur smiley og kæmpe bøde

LÆS OGSÅ: døgnNetto får sur smiley og kæmpe bøde for lunkent kød

LÆS OGSÅ: Slagter får bøde: Fragtede slagtede dyr og tarme ved stuetemperatur

LÆS OGSÅ: Populær ungdomsrestaurant får bøde for gammelt kød

LÆS OGSÅ: Slim og snavs: Populære Aarhus-caféer får sur smiley og kæmpe bøde

LÆS OGSÅ: Store bøder til beskidte diskoteker: Skimmel på køleskab

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress