Annonce
31/05-16 09:58; Opdateret: 06/10-16 20:27

Få sunde buffetvaner og undgå madspildFå sunde buffetvaner og undgå madspild

Buffeter kan være en madspildsfælde. Men ved at spise sundere, kan vi faktisk minimere madspildet i buffeten, og samtidig gøre noget ved de 29.100 tons mad restaurationer og hoteller smider ud hvert år.

storybild

Vil du undgå, at maden på din buffettallerken ender i skraldespanden, så tænk sundt, når du øser op, lyder det fra Selina Juul fra Stop Spild Af Mad. – Det gør det samtidig nemmere at holde den slanke linje.

Her får du hendes bedste råd til den sunde buffetoplevelse, som samtidig minimerer madspild:

Din mave bliver mæt længe før dine øjne:

Start med en tallerken små smagsprøver. Senere kan du gå op og tage mere af det, du bedst kan lide.

Arranger maden lækkert,

tyg langsomt og nyd den, så mærker du bedre, hvornår du er mæt.

Vær kritisk:

Vælg kun retter, der ser virkeligt lækre ud. Fyld ikke tallerkenen med pommes fritter.

Vælg en lille tallerken

– forskningen viser, at du er mæt efter 24 % mindre mad, hvis du spiser af en tallerken, der er bare 9 % mindre.

Øs kun en lille mundfuld op af de fede sager

– de mætter meget, og den første bid smager alligevel bedst.

Det er ikke altid, at vi lige når at tænke sundhed og madspild

, når vi står sultne i buffeten. Vi har spurgt gæsterne i buffeten på Oslo-båden, om de får spist op.

Vi elsker jo buffeter
DFDS ønsker at højne buffetkulturen i gennem kampagnen ”Vi elsker jo buffeter”.

I 2016 og 2017 vil DFDS undersøge danskernes buffet- og spisevaner i en række artikler, der produceres omkring buffeterne på de to Oslo-både.

Her spiser over 480.000 mennesker hvert år. Vi vil blandt andet komme med simple
tiltag, der vil kunne øge børn og voksnes sundhed gennem buffetmad.

Læs mere om DFDS her

Flere annoncer