Af - 06/10-16 11:09; Opdateret: 06/10-16 14:01

Nu piller McDonald's ved dine NuggetsNu piller McDonald's ved dine Nuggets

Fra fredag 7. oktober vil dine McNuggets aldrig være de samme igen. Kyllingen, der anvendes på danske McDonald's-restauranter, vil nemlig være 100 procent dansk.

Bildstrecke im Grossformat »

Dine McNuggets vil fra i morgen aldrig blive de samme igen.

McChicken, McNuggets, Grilled Chicken eller Hot Wings.

Det er alle produkter fra McDonald's, som indeholder kylling. Men fra i morgen vil kyllingen på de 89 danske McDonald's-restauranter være dansk.

Det sker efter, at McDonald's Danmark har indgået en aftale med den danske fjerkrævirksomhed Danpo.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om forbrug, iværksætteri og arbejdsmiljø.

Danskerne forbinder danske råvarer og især dansk kylling, med højere kvalitet og dyrevelfærd. Så beslutningen om at source 100 procent dansk kylling har på mange måder ligget lige til højrebenet.
Det fortæller McDonald’s Danmarks Kommercielle direktør Mads Friis til metroxpress.

Men smagen vil dog ikke ændre sig vurderer fastfoodkædens pressechef Pia Tobberup til metroxpress:

- Man vil ikke kunne smage forskel - vores kyllingeprodukter vil fortsat have helt den samme gode smag.

Danpos kyllinger bor i kyllingehuse, hvor de går frit rundt på strøelse.

- Vi har krav om, at de skal have lidt bedre plads, end loven foreskriver. Vores krav er maksimum 38 kilo per m2 mod de foreskrevne 40-42 kilo per m2, udtaler Pia Tobberup.

McDonald's og Danpo har siden 2000 haft et nært samarbejde, men med den nye aftale bliver leverandøren eneleverandør af kød til McDonald's Danmarks kyllingeprodukter.

LÆS OGSÅ: Legendarisk McDonald’s i København lukker

Kyllingekødet i McChicken, Chicken McNuggets og GrovGrilledChicken vil udelukkende bestå af kyllingebrystfillet, mens McDonald’s Hot Wings er lavet af kyllingevinger. I nogle af McDonald’s kampagneprodukter vil kødet være fra kyllingelår.

LÆS OGSÅ: McDonald's ville ikke give hjemløs vand: Så tog en ung mand over

Ifølge Mads Friis er dette tiltag McDonald’s Danmarks hidtil største skridt mod at source endnu flere danske råvarer i fremtiden.

Foruden 100 procent dansk kylling anvender McDonald’s Danmark mælkeprodukter fra Arla, æg fra danske økologiske høns og fisk fra Espersen på Bornholm.

LÆS OGSÅ: McDonald's laver nye pomfritter med sjove ingredienser

LÆS OGSÅ: Burgerkæde åbner 40 restauranter i Danmark: Her kommer de første

LÆS OGSÅ: Svimlende beløb: McDonald's sælger én flaske Big Mac-dressing

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress