Af - 10/07-15 11:57

Så er det afgjort: Denne ret vil vi helst have i frokostkantinen!Så er det afgjort: Denne ret vil vi helst have i frokostkantinen!

Pizza, flæskesteg eller salat. Udvalget af retter i kantinen kan være mange, men nu har danskerne stemt om, hvilken kold og varm ret, de foretrækker mest.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress tog på gaden for at høre nogle danskere om, hvad de foretrak at spise i kantinen på arbejdspladsen.

Makrel i tomat og leverpostejsmadder med røbede. Sådan kan en klassisk madpakke eksempelvis se ud. Men nu har frokost.dk spurgt danskerne, hvad de helst vil have til frokost, og her lyder svaret:

Røget laks og boller i karry.

Boller i karry er en traditionel ret, og danskerne foretrækker nok den ret, fordi de så undgår at lave retten selv derhjemme. Så kan de tilberede noget mere simpelt til sig selv, når de kommer hjem
Det vurderer Line Eckermann, der er sundhedsfaglig konsulent og projektleder for Firmasund.

Line Eckermann er dog en smule ærgerlig over, at den gule ret er blevet vinderen, og udpeger thairetten som den mest sunde varme ret i danskernes top fem. Thairetten indeholder nemlig grøntsager.

LÆS OGSÅ: Guide: 5 ting du ikke vidste, du kunne lave i din mikrobølgeovn

Til gengæld er hun fra et sundhedsperspektiv tilfreds med, at danskerne er begejstret for røget laks.

- Fiskefileten er fuld af friture og dermed ikke på niveau med de fire andre pålæg i danskernes top fem. Roastbeefen kommer typisk med remolade og ristede løg, mens fiskefrikadellen er blandet op med mel og æg. Laksen er ikke tilsat noget og dermed sundest, siger hun.

LÆS OGSÅ: TV: Sådan får du frokosten overstået i en fart
Hvis de danske kantiner hører danskernes bøn til frokostfavoritter, håber Line Eckermann på, at kantinerne vil servere en sund form for boller i karry. Køddet skal være fedtfattigt og risene brune. Hun påpeger dog, at buffeter generelt ikke er specielt godt for danskernes sundhed:

Vi bliver grådige, når der er buffet. Vi skulle nødigt føle, vi gik glip af noget. Det kræver selvdisciplin for ikke at få for meget mad. Jeg oplever, at folk tager på, fordi de ikke kan styre det.
Det siger Line Eckermann.

LÆS OGSÅ: Unge og københavnere holder flest pauser

Hun anbefaler, at man spiser efter 'y-tallerken', hvor det sunde måltid mætter mest muligt. Y-tallerken består af:

- En femtedel protein: Kød og æg

- To femtedele grøntsager: Helst gulerødder, broccoli og rødfrugter, da de mere vandholdige grøntsager som majs, iceberg, agurk og tomat mætter mindre.

- To femtedele kulhydrater: Ris, pasta, brød og kartofler. Helst grovpasta, grovris og rugbrød.

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress