Af - 20/05-15 09:26; Opdateret: 20/05-15 11:33

Den store pizzatest: Her er den bedste frostpizzaDen store pizzatest: Her er den bedste frostpizza

Der var ikke meget at råbe hurra for i metroxpress’ test af frysepizzaer.

storybild

De fire dommere gav ikke mere end tre stjerner ud af seks i testen. (Billede: Lasse Bak Mejlvang)

Frysepizza er en studieklassiker på højde med retter som havregryn og spaghetti med ketchup.

Derfor er vi gået sammen med Hotel- og Restaurantskolen om at teste seks pizzaer fra frost.

LÆS OGSÅ: MRSA-bakterier fundet i hver tredje pakke svinekød

Testpersonerne er kok og underviser René Wagner og eleverne Julie Hasselby, Karla Valentin og Patrick Hansen.

LÆS OGSÅ: TEST DIG SELV: Hvor meget er du fra Randers?

Frysepizza er både billigt og let at lave, men underviseren er ikke imponeret over næringsindholdet.

- Hvis man skulle leve på det over længere tid, ville man blive ret bleg og måske også få nogle tynde knogler. Men der er noget energi og fedt i, der er nok til, at man kan klare sig gennem dagen og vejen, siger René Wagner.

LÆS OGSÅ: TEST DIG SELV - hvilken streaming-type er du?

Coop Cheese & Ham Pizza
24,95 kroner i Kvickly og SuperBrugsen
K: - Den ser rigtig uappetitlig ud.
J: - Den ser heller ikke så sund ud.
K: - Den smager af tomat, sød skinke og vammel ost. Sådan lidt sødligt.
R: - Og en masse tørret oregano.
J: - Den er meget sej og ikke særlig sprød.
P: - Men jeg har alligevel hørt den knase. Jeg spiser hele stykket.
R: - Ja, den har faktisk noget, der minder om rigtig bund.
To stjerner ud af seks

Premieur Pizza Meat Speciale
27,95 kroner i Netto
P: - Det hedder en ‘Pizza Danoise’ nede på mit pizzeria. Med flere forskellige slags kød på. Det er lige før, jeg ikke spiser det hele.
K: - Ad! Den er godt nok ulækker.
J: - Ja, men på sådan en tømmermandsmorgen, hvor du slet ikke kan rejse dig og gå nogen steder og lige kan overskue at lave sådan en der, kan den godt gå an.
R: - Brødet er faktisk okay, men det er også det eneste gode at sige om den. Smagen springer i for mange retninger – den er lidt for sød, og det er, som om de har puttet for meget peberfrugt i. Hvis man nu havde taget en god pølse og en god ost, kunne man godt have fået en god frostpizza.
To stjerner ud af seks

X-tra Pizza Bolognese
24,95 kroner for tre i Kvickly, Fakta og SuperBrugsen
R: - Her kommer alle mine aversioner ved frysepizza op bare ved at kigge på den. Du har noget fyld, der er hakket i småstykker, og du kan ikke se, hvad det er. Det ligner bare, at det er kørt gennem en stor maskine – absolut ikke noget kærlighed. Det samme med bunden. Det ser ud, som om den er lavet i en form.
J: - Det er igen sådan en form for engelsk kiksebund.
K: - Den smager meget sødt, meget af peberfrugt og meget af karry.
J: - Kødet har heller ikke en god konsistens. Det er helt svampet.
P: - Måske er den ikke komplet uspiselig, men den er tæt på.
Nul stjerner ud af seks

Urtekram økologisk Pizza Salami
33 kroner i Føtex
R: - Det her ligner jo rent faktisk en pizza.
K: - Men med en klæg bund. Der bliver man skuffet, for den er overhovedet ikke sprød.
J: - Skorpen er til gengæld crunchy – det er en god skorpe.
R: - Det smager faktisk af brød. Som om, det har hævet lidt, og der er tilsat lidt syre. Fyldet ved jeg ikke, om jeg er glad for, for jeg er ikke til stærk mad som sådan.
K: - Det virker, som om de ikke rigtigt har satset på smagene ud over det spicy, så det dækker, at deres tomatsauce og ost ikke smager af så meget.
P: - Men råvarerne er helt sikkert i den gode ende af skalaen. Og osten smager rent faktisk af ost.
Tre stjerner ud af seks - TESTVINDER

Dr. Oetker Ristorante Pizza Salame
43,95 kroner for to i Netto
J: - Den er butterdejsagtig!
R: - Den er meget tynd. Både bunden og pizzaen. Der er i det hele taget ikke ret meget i den.
K: - Pizzaen smager af noget, men bunden er som en kiks.
P: - Ja, og bunden er ellers den, der trækker op, hvis den er nogenlunde.
R: - Hvis jeg tabte den på gulvet, ville den splintre. Og selv om en pizzadej gerne må være sprød, skal den kunne noget mere.
En stjerne ud af seks

Budget Pizza Bolognese
24,50 kroner for tre i Føtex
K: - Det er ligesom at spise knækbrød.
J: - Ja, men dejen sidder fast på tænderne.
K: - Jeg synes faktisk, den har en smag, der er tilforladelig.
P: - Den smager af det, der er på, synes jeg. Dermed ikke sagt, at det er gode råvarer.
R: - Smagen af dejen lader til, at den i første omgang ikke er bagt færdig. Man kan ikke lave god dej på 10 minutter, selv om man putter masser af gær i.
R: - Og det kan man godt sige om mange af de her pizzaer.
En stjerne ud af seks

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress