Af - 07/11-15 12:41

Her er svaret: Det her er de tre bedste ostetyper du kan smelteHer er svaret: Det her er de tre bedste ostetyper du kan smelte

Kemien har svaret på, der giver dig den bedste toast, lasagne eller pizza.

Bildstrecke im Grossformat »

Ikke al ost er skabt lige, når det kommer til, hvad der egner sig bedst til at blive smeltet.

Den perfekte smeltede ost bør være gylden på ydersiden, mens indersiden ideelt byder på en blød og flydende oplevelse.

Men hvordan opnår man netop det helt rigtige stadie, spørger du?

Man vælger simpelthen den rette ost til opgaven. Heldigvis kan videnskaben give en hånd med opklare, hvor man skal gribe i montren for at finde den optimale smelteost.

LÆS OGSÅ: Afhængig af smeltet ost? Her er forklaringen

The American Chemical Society har forleden delt en video, der hedder 'videnskaben ved at lave den perfekte grillede ostesandwich,' og her kommer de rundt om de vigtigste ting for at opnå succes med den eftertragtede fedtede delikatesse.

Efter en kort introduktion om, hvordan man laver ost i mejeriet, så kommer videnskabsfolkene helt ned i materien til det mest afgørende indenfor ostesucces, nemlig pH-værdien.

Ost med den helt rette surhedsværdi kan nemlig give størst chance for succes, hver eneste gang man kombinerer varme og den gule, velsmagende godbid.

LÆS OGSÅ: Er det her verdens mest geniale pizza? DØM SELV

PH-værdien har en indflydelse på ostens tekstur, når den smelter. Hvis pH-værdien er for lav, så mister osten for meget olie, når den bliver varmet op. Det giver et hårdt og klumpet resultat. Hvis den er for høj, så falder den smeltede ost fra hinanden.

Det gyldne spænd ligger ved mellem 5,3 og 5,5 på pH-skalaen, og den surhedsgrad er der heldigvis tre oste, der har. Det drejer sig om Manchego, Gruyere og Gouda. Desuden kan cheddar også bruges, men hvis man vil gå den vej, så bør man vælge den milde udgave for det bedste smelteresultat.

LÆS OGSÅ: Nyt studie: Bare spis fed mad - det skader ikke hjertet

Eksperterne advarer i øvrigt imod de klassiske pakker med smelteost. Deres konklusion er, at den nok skal smelte, men mister smagen undervejs.

Se hele videoen nedenfor.

LÆS OGSÅ: 11 reklamer fra din barndom, som du aldrig kommer til at glemme

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress