Af - 16/04-16 19:37

Professor: Ost, chokolade og rødvin hjælper på vægttabProfessor: Ost, chokolade og rødvin hjælper på vægttab

Den britiske professor opfordrer til, at man helt stopper med at tælle kalorier. Det vigtigste gemmer sig i din mave.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er nogle af de ting, som den britiske professor tidligere har slået på tromme for.

En britisk professor råder folk til at spise delikatesser såsom chokolade og ost, og så skylle det hele ned med et godt glas rødvin. Nøglen til et vægttab ligger ifølge ham ikke i, hvor meget energi man indtager i forhold til, hvor meget man bruger, men snarerer, at man har sunde bakterier i tarmene.

Det skriver Daily Mail.

Tim Spector, der er professor i genetisk epidemiologi fra King's College London, mener, at alt, hvad man hidtil har troet om diæter og slankekure er skrupforkert. I stedet for at koncentrere sig om portionsstørrelser eller mængden af kulhydrater, man indtager - så bør man spise så varieret som muligt. Grunden til det er, at man på den måde vil opnå en sund tarmflora, og den sundhed vil smitte af på resten af kroppen.

LÆS OGSÅ: 'Fede Vincent' var døden nær: Se hans vilde forvandling

- Vi indtager de her mikroorganismer og de lander i vores tarme, hvor de spreder sig i takt med, at vi spiser ny og varieret mad igennem årene. Jo mere varieret mad, vi spiser, jo flere varianter af bakterier får vi i tarmene, og det gør os sundere, forklarer professoren under en tale ved Oxford Literary Festival.

Det betyder, at man med god samvittighed kan spise både ost, chokolade, rødvin, samt nødder, kaffe og mejeriprodukter.

- Regelmæssige ostespisere har faktisk færre tilfælde af hjertesygdommen end de, der ikke spiser ost. Så skal du ikke høre på, hvad din praktiserende læge siger, lyder det fra professoren.

Professoren påpeger samtidig at man bør undgå typisk junk food og bearbejdede fødevarer som spegepølse eller leverpostej. De indeholder nemlig ikke ret mange af de gode bakterier.

LÆS OGSÅ: Tynde danske teenagere er europamestre i slankekure

LÆS OGSÅ: Denne klassiske is bliver mindre i år

- Undgå forarbejdede fødevarer, de har et begrænset indhold af mikrober og er hovedsagligt lavet af kemikalier, lyder rådet fra professoren.

Tidligere har den britiske professor brugt sin egen søn som prøveklud for sin studier. Her skulle sønnen Tom på 23 år, der ligesom sin far også studerer genetik, leve af mad fra McDonald's i ti dage. Det resulterede i, at han mistede en tredjedel af de gode bakterier.

LÆS OGSÅ: Dette morgenritual skal du ikke droppe, hvis du vil tabe dig

Det menneske tarmsystem indeholder mellem 1,5 og 2 kilogram bakterier, der hjælper med fordøjelsen.

LÆS OGSÅ: Forskning: Derfor skal du ikke gå på slankekur

LÆS OGSÅ: Fis i en hornlygte? 'En prut forbrænder 67 kalorier'

LÆS OGSÅ: Ny forskning slår fast: Du kan sagtens spise fed mad og tabe dig!

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress