Af - 20/06-16 07:28

Drikkevarer over denne temperatur kan give kræftDrikkevarer over denne temperatur kan give kræft

Måske skal morgenkaffen lige have lov til at stå lidt længere og køle af...

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du lige nu sidder og hygger med morgenkaffen, så bør du måske lige lade den køle lidt mere af end den plejer, før du drikker videre.

Ny forskning viser nemlig, at varme drikke kan være kilde til kræft i spiserøret, skriver Videnskab.dk.

LÆS OGSÅ: Unge holder loppemarked i kampen mod kræft

Men det gælder dog kun drikkevarer med en temperatur på mere end 65 grader. De varme væsker kan fremkalde inflammation i spiserøret, hvilket er kendt for at forhøje risikoen for kræft.

Det er en gruppe forskere fra International Agency for Research on Cancer (IARC), der netop har tilføjet de varme drikkevarer på listen over 'sandsynligvis kræftfremkaldende'.

LÆS OGSÅ: Nyt studie: Så lidt sodavand kan give kræft

Dog har de i stedet kunnet fjerne kaffe fra listen, som ellers siden 1991 har været klassificeret som 'muligvis kræftfremkaldende'.

Ved at gennemgå forskning fra de sidste 25 år nu kunnet afvise, at der er en direkte sammenhæng mellem indtag af kaffe og kræft.

LÆS OGSÅ: Nyt studie: Sammenhæng mellem mobilbrug og kræft

- Resultaterne viser, at det at drikke meget varme drikkevarer er en mulig årsag til spiserørskræft, og at det er temperaturen frem for drikken selv, der ser ud til at bære skylden, siger Dr. Christopher Wild, direktør i IARC i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Michelin-restaurant støtter kampen mod kræft: - Det er svært at ignorere

LÆS OGSÅ: Patienter risikerer at få kræftdiagnose via internettet

LÆS OGSÅ: Thomas mistede sin penis til kræft - nu har han fået en ny

LÆS OGSÅ: Kræftsyg stjerne: Jeg VIL spille skæbnekamp

LÆS OGSÅ: Danmarks nye biotek-stjernes kræftmiddel brillerer

Mere fra Metroxpress

Hvad tænker du..?
Mere fra Metroxpress

Annonce



Mere fra Metroxpress