Af - 03/06-16 05:00; Opdateret: 03/11-16 10:16

Menigheden der blev forførtMenigheden der blev forført

En jysk frikirkepræst er anmeldt for grove sexovergreb mod kirkens børn og unge gennem 10 år. Dette er hele historien om, hvordan advarsler blev overhørt og ignoreret i årevis, og hvor ofrene angiveligt dækkede over deres gerningsmand, i det der kan ende som en af Danmarkshistoriens største sager om misbrug mod børn i en dansk menighed.

storybild

Her ses et af billederne fra det som kirkens unge overfor politiet beskriver som sexfester i frikirkepræstens garage. På billedet ses præsten og to halvnøgne kvinder fra kirkemiljøet

26. maj 2016 – Politiet slår til

Klokken er 11 om formiddagen, da politiet i Orlando slår til. Fire betjente er denne solrige torsdag kørt ind gennem det sorte gitter med påskriften 'no trespassing' som holder uvedkommende gæster ude fra velhaverkvarteret.

Det er her i Orlandos velhaverkvarteret med høje mure og sikret hegn ved indgangen, at dansk frikirkepræst bor

Her banker de på den dør, hvor præstens kone blot dagen forinden havde truet metroxpress' udsendte med at ringe efter det selvsamme politi for at stille spørgsmål til sagen. Nu var politiet her så, men det var ikke husets beboere, der havde ringet efter dem.

Politiets ankomst var den foreløbige kulmination på desperate menneskers forsøg gennem fire år på at råbe systemet op. Råbe op og advare hvordan en karismatisk og veltalende dansk frikirkepræst – fra 2006-11 i Danmark og fra 2011-16 i USA – angiveligt havde krænket og hjernevasket, ja nærmest forført især de unge i sin menighed til at adlyde hans mindste vink og seksuelle lyster uden nogen havde stoppet ham.

Et opkald fra USA blev dog skæbnesvangert for den præst, som pårørende til kirkens unge første gang advarede om fire år tidligere, men, som metroxpress nu kan dokumentere, optræder i sex-videoer og billeder med flere af menighedens unge.

2012
27. juni 2012 - Whistlebloweren
Det var Bente Kjærskov, en lille tæt no-nonse kvinde, der som den første stod frem og advarede om, hvad der foregik i den lille frikirke i Silkeborg-området.

Hun hævdede i BT, at kirken havde taget hendes datter fra hende ved at bilde hendes datter, Natascha, ind, at moren var besat af dæmoner.

- Vi kunne slet ikke trænge igennem, og hver gang vi prøvede, sagde hun bare: 'Det sagde kirken, du ville sige'. Vi måtte ikke længere komme ind på hendes værelse.

Hun aflyste familiefester og dukkede ikke engang op til sin egen fødselsdag, fordi hun skulle være i kirken. Vi havde faktisk mistet vores datter.

Bente Kjærskov blev hånet af frikirken, da hun som den første stod frem og hævdede at hendes datter var blevet hjernevasket af en gal præst. De sagde bl.a. at hun løj og troede på trolde.(Bild: Scanpix/Nils Rosenvold )

Den 19-årige Natascha var dog nu brudt ud af det hele og havde cirka en måned forinden – den 10. maj 2012 - politianmeldt frikirkelederen for flere forhold uden at have hørt fra politiet.

Bentes beretning skulle hurtigt vise sig kun at være toppen af isbjerget. Den 27. juni stod Natascha, hendes mor, et anonymt forældrepar og 20-årige Martin Mogensen således frem i BT med deres historier.

De fortalte, hvordan børn blev overhældt med tændvæske i kirken:

-Folk skulle herefter gøre forskellige ting for at undgå, at der blev sat ild til dem. Folk blev spyttet i munden, og folk skulle slikke sveden af hinandens kroppe, sagde Natascha.

Bentte Kjærskovs datter, Natascha, var den første af de unge fra kirken, som var modig nok til at tage bladet for munden i 2012. (Bild: Scanpix/Nils Rosenvold)

Martin Mogensen kom med de første anklager om nøgenkrænkelser den dag:

I marts 2010 tog han os ned til en sø, hvor han skubbede flere piger i det halvfrosne vand og efterfølgende bad dem smide top og bh, mens han filmede det. Nogle var helt ned til 13-14 år. Jeg synes, det var sygt, men han sagde bare, at det var guds værk.

Og når pastoren sagde, noget var Guds værk, så troede alle tilsyneladende blindt på ham.

Kommune: Vi har aldrig hørt om sexovergreb i frikirke
Kommune: Vi har aldrig hørt om sexovergreb i frikirke

En mor fortalte, hvordan hende og manden mere eller mindre havde mistet kontakten med deres døtre.

Det er jo lykkedes ham præsten at hjernevaske og styre mine børn. Jeg føler mig magtesløs. Der er vel 15-20 hjernevaskede børn i kirken, så der er flere desperate forældre som os her i Silkeborg.

27. og 28. juni 2012 – Kirken nægtede alt
Frikirkepræsten selv ønskede ikke at kommentere sagen, men hans far og ansvarlig for kirken gik i BT-artiklerne til angreb på de, som stod frem.

- Den dreng har ingen virkelighedssans, sagde han om Martin Mogensen, mens Bente blev betegnet som psykisk syg.

Hun tilhører jo Ase-troen, og tror på trolde og sådan noget.

Også forældreparret fik en bredside af kirkens ansvarlige leder:

- Den ene er psykisk syg og har tidligere været indlagt på en mental institution.

Han bekræftede dog, at nogle var blevet tvunget til at spise bræk på en lejr-tur:

- Det gik lidt over gevind, som han udtrykte det.

De udmeldinger fik lederen af den danske pinsebevægelse, Tonny Jacobsen, til at eksludere kirken af deres sammenslutning, idet han mente, at man for 'ensidigt' og 'unuanceret' bakkede op om den anklagede præst.

-Det eneste, jeg hører dem sige, er, at det hele er løgn, men vi har jo tidligere hørt ting, der flugter fuldstændigt med de her anklager. Jeg er overbevist om, at der er mere i den her sag, sagde han.

Den 28. juni – allerede dagen efter de første afsløringer i BT – holdt frikirken et pressemøde, hvor flere fremtrædende medlemmer var til stede.

Samtidig med at kirkens ledelse her stod og fortalte, at de skam var åbne om sagen, stod en ansat nede i den anden ende af lokalet og blokerede en far fra at komme ind i kirken.

Han hævdede nemlig, at hans datter var blevet krænket af præsten, og at det, der var kommet frem i artiklerne, kun var toppen af isbjerget, så han var ligesom ikke velkommen derinde.

Både kirkens ledelse og de unge nægtede alt.

6. Juli 2012 - Myndighederne skændes
Men mens politiet var i gang med at efterforske sagen, væltede skeletterne ud af skabet. En pige – Louise på 21 år – hævdede, at præsten havde lavet djævleuddrivelse på hende, da hun var 14 år.

Flere kirkemedlemmer fortalte, hvordan præsten 'parrede' børnene samt bestemte, hvem der skulle giftes med hvem. Den 6. juli afviste Silkeborg Kommunes borgmester, Hanne Bæk Olsen, at kommunen kunne gøre noget:

Det er en sag mellem kirken og de medlemmer, der er i den.

Det fik fem dage senere socialminister, Karen Hækkerup (S), til at banke kommunen på plads:

- Kommunen skal føre tilsyn med de børn og unge, som opholder sig i kommunen. Og de skal reagere, hvis de ved eller har en formodning om, at et barn eller en ung har behov for hjælp og støtte. Jeg vil nu tage kontakt til Silkeborg kommune for at høre, om de har brug for at trække på specialister med ekspertise på det her felt, sagde hun.

Kommunen iværksatte herefter en undersøgelse, hvor man talte med flere unge.

Der kom dog – ifølge kommunen – ikke oplysninger frem, som gjorde det nødvendigt med nogle tiltag.

Det viste sig imedlertidig, at det ikke var første gang, at præsten var blevet politianmeldt. Den 17. marts 2010 anmeldte et ledende medlem af frikirken ham for sektlignende forhold, og igen 9. august 2010 var det en tidligere præst i frikirken, som anmeldte ham samt underrettede Silkeborg Kommune.

Det var dermed tredje anmeldelse på 26 måneder.

Og mens de foregående sager aldrig endte med sigtelser mod præsten, faldt også den nye politiefterforskning til jorden. Denne gang grundet manglende tekniske beviser og uoverenstemmelse i forklaringerne.

Politiets centrale kilde, var ifølge metroxpress' oplysninger en dreng, som havde hævdet, at præsten havde sexmisbrugt ham. Han havde efter flere måneders efterforskning trukket sin forklaring tilbage, mens kirkens ledelse herunder de unge i kirken bakkede entydigt op om præsten overfor politiet.

Den opbakning holdt i fire år. Lige indtil et dramatisk møde i kirken den 27. april 2016.

2016
23. maj 2016 - 'Præst mistænkt for sexovergreb på børn'
Der skulle gå fire år, før sagen igen nåede landets avisforsider.

Historien om de mange sex-anklager og den nu lukkede kirke kom første gang frem den 23. maj

En kilde fortalte til metroxpress, at han 2. maj havde anmeldt præsten for egentlige seksuelle overgreb mod otte navngivne personer, heriblandt flere af dem, som stod og benægtede alt på et pressemøde fire år tidligere.

Alle havde de angiveligt erkendt, at der var foregået overgreb. En anmeldelse som politiet bekræftede at have fået i forbindelse med at metroxpress mandag den 23. maj breakede historien første gang.

Politiinspektør Ole Henriksen, Midt- og Vestjyllands Politi, bekræftede anmeldelsen:

Vi kan bekræfte, at vi har afhørt flere som er forurettede i sagen

Han ville af hensyn til sagens efterforskningen ikke sige yderligere. Heller ikke hvor mange øvrige anmeldelser, de havde fået.

23. maj 2016 – Mødet der ændrede alt
Kirkens øverste leder, som også er præstens far, var i forhold til 2012, hvor han mere eller mindre svinede alle kritiske røster til, nu vendt på en tallerken, da metroxpress konfronterede ham med anklagerne:

Hvis jeg dengang havde vidst, det som jeg ved i dag, havde jeg selvfølgelig ikke forsvaret ham.

Faderen havde på det tidpunkt kun talt sporadisk med sin søn, sagde han.

- Sidst vi talte med ham, var han utrolig ked af alt det her, og han siger, han pludselig har opdaget, hvad han selv har gjort.

Kirkelederen bekræftede her også, at det hele kom frem på et dramatisk møde nogle uger forinden - den 27. april - hvor en dansk person, bosat i USA, telefonisk kontaktede dem med anklager om misbrug af sine sønner i Orlando.

- Han kom med nogle anklager, hvor vi undervejs i mødet finder ud af, at noget af det er rigtigt efter at have spurgt rundt blandt de fremmødte.

Jeg var selvfølgelig overrasket og tog konsekvensen af det. Lederskabet gik af – også mig selv for ikke at have opdaget det - og jeg opløste kirken.

Han lukkede kirken den 1. maj og ønskede ikke at sige yderligere af hensyn til politisagen.

Anmelderen fra USA skulle efter metroxpress' oplysninger have været rasende over at ledelsen havde dækket over tingene i årevis, og skulle have været så overbevisende og specifik om, hvad flere af de tilstedeværende til mødet, havde været udsat for, at de knækkede en efter en.

Det var vel og mærke flere af de selvsamme unge, som i 2012 havde nægtet alt.

Den danske mand i USA bekræftede i metroxpress, at han 5. maj havde anmeldt sagen til amerikansk politi.

Jeg har to børn, som har været ofre for hans overgreb herovre. Jeg har meldt ham til politiet, og jeg afventer nu, hvad de gør.

Han kunne ikke stå frem af hensyn til sin søn, der som angiveligt sexoffer så ville blive identificeret.

- Det har ramt os rigtig hårdt, de sidste tre uger er bare revet ud af vores liv. Det har været forfærdelig og kaotisk for os som familie. Men vi har heldigvis fået en masse professionel hjælp herovre.

Af hensyn til efterforskningen var det i det hele taget meget sparsomt, hvad han kunne og måtte sige om, hvad der var sket fra 2011-16, hvor den anmeldte præst havde boet i USA. Han havde dog en klar opfordring:

- Jeg håber retfærdigheden sker fyldest, og at han får sin dom, og jeg håber at ofrene får lindring for deres smerter. Så mit råd til de unge, som skulle gå med de her ting, er klart:

Gå til politiet omgående. Han er sluppet en gang, og han skal ikke have lov igen.

25. maj 2016 – Onani, sextræning og parring af børn
Marie Laursen, som havde læst metroxpress' afsløring af de mange sex-anklager mod præsten, valgte nu også at stå frem.

Marie Laursens søn er en af de personer, der har anmeldt frikirkepræsten.

Hendes søn, som i mange år var kommet i den lille frikirke, var 1. maj gået til bekendelse til sin mor og hævdede nu, at præsten en dag havde kaldt ham ind på kirkekontoret, hvor han skulle have onaneret på drengen. Han var 13 eller 14 år, havde han fortalt.

- Vi var i chok. Jeg forsøgt at holde sammen på mig selv, så han ikke så mig græde. Jeg ønskede jo bare, at mine børn blev delt af det fællesskab. Men alt var løgn, sagde Marie Laursen til metroxpress. Især en ting nager hende stadig:

I dag er jeg mest af alt skuffet over mig selv, over at jeg ikke forlod kirken, at jeg ikke kunne se hvad der foregik.

Dagen efter fortalte en pårørende, som havde været med til politiafhøringer af to af præstens angivelige ofre, som også havde været mindreårige, de grufulde ting, hun havde hørt på stationen.

- Jeg var i chok, da jeg hørte de her ting. De måtte ikke gå med øreringe, de måtte ikke tale med bestemt bestemte personer, ja, de måtte ikke engang kramme deres far. Han har styret alt, selv hvem de skulle være kæreste med, sagde kvinden, der af hensyn til de to ofre ønskede at være anonym i artiklen, der blev bragt den 25. maj i metroxpress.

Præsten havde total kontrol over de unge, og han bestemte, hvad de måtte spise, og hvilket tøj de måtte gå i, lød det på stationen. Selv deres penge var angiveligt hans:

- De spillede roulette, poker og alt hvad der kunne spilles om, både i Danmark og USA. Når de tabte, var pengene hans. Derudover skulle de betale for at være medlem af hans menighed, hvilket ofte løb op i 1000 kroner om måneden. Nogle betalte tiende direkte til ham, mens flere havde op til tre job for at tjene penge til præsten, siger hun og forklarer, at dem, der ikke kun betalte, var svage og riskerede 'dæmonuddrivelse.'

Det kom også frem, at han skulle have berørt deres kønsdele og sextrænet dem.

- De fortalte, at præsten i starten ville 'mærke' om alt sad, som det skulle. De fleste af parrene er sat sammen i kirken. Ægteskabstræning betød, at han skulle se parrene gøre forskellige ting af seksuel karakter, så han kunne sikre sig, at de var gode nok til, hvad han havde bestemt for dem, fortalte hun og tøvede:

Det næste, der skete kan jeg ikke gå i detaljer med, da det er for frygtindgydende, men det var et klart overgreb, der fandt sted på det kontor.

Præsten havde ledet den danske frikirke fra 2006-11, og der var på det tidspunkt meget få oplysninger fremme om, hvad der var sket i de efterfølgende år, efter han var flyttet til Orlando i Florida.

Daniel: Frikirkepræst blev vred, da vi ikke smed underbukserne
Daniel: Frikirkepræst blev vred, da vi ikke smed underbukserne

26. maj - Jagten på svar i USA
Så i de tidlige morgentimer den 26. maj banker metroxpress' udsendte på den sexanmeldte præsts dør i et forsøg på endelig at få hans udlægning af sagen, hvilket han hidtil ikke havde ønsket.

Det var hans hustru, der åbnede døren:

Det bliver sådan her. Vi ønsker ikke at kommentere sagen og vil derfor bede dig om at forlade området, eller vi ringer efter politiet.

Hun ville ikke bekræfte, om hendes mand var inde i huset, men sagde, at han ikke havde kommentarer til sagen.

- Det er et lille nabo-samfund, og vi ønsker ikke, at I kommer. Vi ønsker ikke at blive chikaneret af journalister, sagde hun.

Vi vil jo bare gerne have jeres og især hans udlægning af sagen..
- Ja, og det forstår vi godt, men vi ønsker ikke at udtale os om sagen, sagde hun og lukkede døren igen.

Allerede dagen efter var det politiet, som bankede på døren.

27. maj – Politiet slår til
Det var Detective Dave Vernon, der gav ordren til, at fire betjente den følgende dag for første gang slog til mod den danske frikirkepræst.

- Omkring klokken 11 gik vi ind og ransagede hans hus. Vi konfiskerede adskillige elektroniske enheder, sagde han, da metroxpress mødte ham på den lokale politistation udenfor Orlando.

Også politiet blev taget imod af hustruen.

- Han var ikke hjemme, det var hans kone. De vidste, vi kom, virkede det til. De var helt afklarede. Vi ved ikke, hvor han var henne, siger betjenten.

Politiet gik målrettet efter harddiske og kameraer, da der angiveligt findes mange tusinde filer, som skulle dokumentere overgrebene.

Detective Dave Vernon gav ordre til ransagning af præstens hus, og venter nu i spænding på, om man finder noget på de mange beslaglagte harddiske og elektroniske enheder.

- Jeg er blevet fortalt, at de eksisterer, men har endnu ikke set dem. Vi håber, vores teknikere kan finde ting, han eventuelt skulle have forsøgt at slette i den periode, hvor han jo har vidst, vi var efter ham.

Og her bliver den danske sag pludselig interessant for Dave og det amerikanske politi.

- Skulle vi finde de billeder eller videoer, som unge ifølge dansk politi har sagt eksisterer, så vil hver eneste fil betyde en sigtelse for børneporno, også selv om det er fundet sted i Danmark. Bare det, at han har det i USA, vil være ulovligt.

27. maj – Kirken lukket efter 'morale failure'
Et godt stykke uden for Orlando bor familien Pratt, som også skulle vise sig at vide en del om sagen.

I Orlando-forstaden Longwood bor flere i præstens omgangskreds. Her i huset fx familien Pratt, som var med i inderkredsen i den nu lukkede kirke.

Richard Pratt havde nemlig været bestyrelsesmedlem i den kirke, hvor den danske frikirkepræst var pastor i USA, mens hans kone, Sunny Pratt, var en del af inderkredsen.

- Vi vidste ingenting. Jeg føler, at vi er blevet løjet for. Jeg lukkede straks kirkens bankkonto, og kirken blev opløst, sagde Richard Pratt, der var ansvarlig for økonomien i kirken. Han forklarede at store summer også ankom fra kirkegængerne i Danmark.

De hørte første gang om sagen, da den anmeldte præst fortalte, at han havde haft et 'morale failure' i det der skulle vise sig at være hans sidste prædiken tilbage i april.

En udtalelse, som flere andre kirkegængere også har bekræftet. Derefter tog han ledelsen med på en picnic, hvor især Sunny Pratt udspurgte ham om, hvad det såkaldte 'morale failure' bestod i.

Politiet i USA: Vi har ransaget dansk frikirkepræsts hus
Politiet i USA: Vi har ransaget dansk frikirkepræsts hus

Sunny forklarede, at de ting han fortalte dem stemmer overens med de grove anklager, der nu er rejst mod ham. De var på daværende tidspunkt endnu ikke blevet kontaktet af politiet, men sagde, at de var villige til at tale.

Vi var som familie, som bedsteforældre til hans børn. Men han er død for mig nu.

Men ikke alle vidste, hvad der foregik. TV-selskabet, Christian Television Network, som sendte præstens TV-prædikener i hele USA, var således lettere chokeret, da metroxpress kontaktede dem.

- Det er første gang, jeg hører om, at han er anmeldt for de her foruroligende ting, men det er klart, at så kan vi selvfølgelig ikke samarbejde mere med ham eller stille mere 'air-time' til rådighed, sagde Richard Wollf, der er leder af tv-produktionen.

28. maj – 'Hvorfor sagde ingen noget?'
I det hele taget undrede de fleste i præstens omgangskreds, som metroxpress mødte i Orlando de dage, sig over, at de intet havde hørt om sagerne i Danmark.

Ingen havde set det komme, alle beskrev ham som en dygtig, veltalende og karismatisk person.

En af dem var Carlos Rodrigues, som også sad i bestyrelsen i den nu lukkede kirke, hvori han havde postet mange tusinde dollars

Han sårede mig. Han snød mig. Det hele var jo fup og fidus. Men hvorfor sagde ingen i Danmark noget? Hvorfor sagde hans familie, som også er præster ikke noget? Alle dækkede bare over det.

Carlos Rodrigues forstår ikke, hvorfor der ikke er nogle af dem, som kendte til sagen i Danmark, som advarede ham og andre kirkegængere om den danske frikirkepræsts fortid

Alle i omgangskredsen var også yderst troende. Familien Kitter, som kom i kirken og kendte præsten særdeles godt, fastholdt endda, at den sexanmeldte præst er 'bemyndiget' af Gud.

- Han er den ægte vare. Gud har 'bemyndiget' ham, og det kan ikke kaldes tilbage. Jeg er ligeglad med, hvad han har gjort. For vi er alle syndere. Men jeg kunne græde over, hvordan han har skadet Guds arbejde i Danmark, sagde Tom Kitter.

29. maj – Jeg sagde til ham: 'Du er syg!'

Skæbnen ville dog, at det var en anden 'mand af Gud' - den meget velansete Pastor Ron Johnson, der insisterede på, at præsten skulle politianmeldes.

Faren til de to drenge, som skulle være blevet misbrugt i USA, kontaktede Ron Johnson, som efter at have hørt de grufulde anklager, insisterede på at mødes med den nu anmeldte præst.

Jeg sagde til ham direkte: 'Du er syg!'

Politianmeldt præsts kone: Forlad området eller vi ringer til politiet
Politianmeldt præsts kone: Forlad området eller vi ringer til politiet

- Jeg var forfærdet. Jeg sagde til ham direkte: 'Du er syg. De her ting er ikke blot ikke-religiøse, de er også amoralske, og de er ulovlige, og du skal vide, at jeg kommer til at anmelde det, hvis ingen andre gør', forklarede han, da han talte med avisens udsendte mellem to prædikener i sin menighed udenfor Orlando.

Han hævdede, at den sexanklagede præst ikke forsvarede sig på mødet, som fandt dagen efter at anmelderen havde ringet til Silkeborg og konfronteret ledelsen.

- Han nægtede ikke noget af det.

På det tidspunkt var sagen endnu ikke anmeldt i hverken Danmark eller USA, og faderen til sønnerne anmeldte herefter sagen.

Ron Johnson, der også er blevet afhørt af politiet, havde aldrig hørt om noget lignende:

Jeg har været pastor i 40 år, hvor folk har betroet mig deres personlige problemer. Jeg har aldrig hørt noget lignende. Aldrig. Jeg har aldrig hørt om en sådan synd og en sådan misbrug af magt overfor unge

- Jeg mener, han har misbrugt sin magt som pastor overfor de unge, hvilket er ulovligt. Han har angiveligt serveret alkohol for mindreårige, hvilket er ulovligt. Og så er der de forfærdelige seksuelle anklager, fortalte han, mens tårer i øjnene pludselig sprang frem bag den ældre herres briller.

Anmeldt frikirkepræst har tv-show i USA
Anmeldt frikirkepræst har tv-show i USA

- På det møde der med præsten, der mødte jeg jo også hans hustru og de skønne børn der. Og altså, de stakkels mennesker. Det er så synd. Hustruen er jo også offer, det skal man altså huske.

3. juni 2016 - Sexfester i garagen
Mens sagen nu efterforskes i både USA og Danmark kan metroxpress i dag dokumentere nogle af de seksuelle eskapader, som er foregået i præstens hjem.

En kilde i Danmark har således vist metroxpress adskillige af de billeder og videoer, som ifølge kilden er optaget og fotograferet i præstens garage i Orlando for nylig.

Den sexanmeldte frikirkepræst ses her med to halvnøgne kvinder fra kirkemiljøet. Begge kvinder er i dag over 18 men mindst den ene af dem har nu anmeldt præsten for misbrug i Danmark, da hun var under 15 år.

Billederne og videoerne bekræfter de sexfester, som en pårørende, der var med til sine familiemedlemmers afhøringer 25. maj, fortalte metroxpress om:

- Han drak dem fulde. Bad dem om at gøre seksuelle ting ved hinanden, for at de skulle få hans anerkendelse.

På materialet ses unge af begge køn vælte rundt, tilsyneladende stærkt berusede. På andre billeder ligger nøgne unge bevidstløse på gulvet, familiemedlemmer, der kysser hinanden foran præsten, og unge, der stikker ting op i hinanden.

Materialet er i det hele taget stærkt stødende, men personerne, som optræder, hvis navne er redaktionen bekendt, er i dag alle over 18 år.

Mor står frem: Sådan forgreb præsten sig på min søn
Mor står frem: Sådan forgreb præsten sig på min søn

Adskillige af de unge, som medvirker, er dog blandt de mindst otte unge som ifølge den nye anmeldelse skulle være blevet misbrugt fra 2006-11, hvor de var ned til 13 år gamle.

Enkelte på videoerne er endda nogle af dem, som tidligere har nægtet, at der foregik noget usædvanligt i kirken, da de første anklager kom frem i 2012.

Den nu anmeldte præst indgår også i en video til en af festerne, hvor han har samleje med et af kirkens medlemmer, mens de begge står og griner.

Griner, som om intet kunne være mere normalt.

Præsten ses her have samleje med et af kirkens kvindelige medlemmer. Kvinden er i øvrigt hustru til et tredje medlem af kirken. Hun er i dag er over 18 år og både hun og hendes mand indgår blandt de otte anmeldte sager om misbrug fra 2006-11. Screendump.

De mennesker, der optræder på billederne og videoerne i denne artikel er alle over 18 år.

Billederne og videoerne er blevet overdraget til politiet, som stadig er i gang med at efterforske sagen. Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra sagen af den anmeldte præst, som vi har valgt at anonymisere, idet han ikke er dømt samt af hensyn til de mange angivelige ofre.

LÆS OGSÅ: Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn

LÆS OGSÅ: Bente advarede om anmeldt præst: De sagde vi løj og var besat af trolde

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?