Af - 24/02-16 16:59; Opdateret: 24/02-16 17:29

Dansk 24-årig kæmper  for at slå igennem i Hollywood: - Jeg har ingen plan bDansk 24-årig kæmper for at slå igennem i Hollywood: - Jeg har ingen plan b

18 år gammel flyttede Victoriah Bech til Los Angeles for at slå igennem som popstjerne. Det er nu seks år siden, og hun kæmper stadig med hvad det følger af overfladisk kendiskultur og intens Hollywood-networking. Her får du hendes historie.

storybild

(Billede: Kevin Arnold)

Har du nogensinde drømt om at slå igennem i Hollywood? Du ved slå igennem på den der, 'jeg vil være en stor popstjerne og optræde på de største scener i verden med det vildeste show'-måden.

24-årige Victoriah Bech fra Nordsjælland har aldrig drømt om andet. For seks år siden sagde hun 18 år gammel farvel til Danmark, flyttede alene ind i en lille lejlighed i Beverly Hills, og i dag seks år inde i kampen for det store gennembrud er drømmen ikke blevet mindre. Spørger du hende, hvad hun vil gøre, hvis hun ikke slår igennem, lyder svaret:

Så hopper jeg ud fra Hollywood-skiltet.

På udkig efter Bieber
Metroxpress er på besøg i Victoriahs solskinsvarme Hollywood. Hun foreslår, at vi mødes på Melrose Avenue ved Urth Caffé, der ligger i den vestlige del af byens dyre shoppingkvarter.

- Det er her, mange af stjernerne hænger ud og gerne vil blive set. Måske er vi heldige, at Justin Bieber er her i dag, forklarer Victoriah (som faktisk støder på Justin Bieber en uge senere på en restaurant i nærheden).

Victoriah har for nyligt udsendt sin første single ‘Wonderland’ med tilhørende musikvideo skudt i Mojaveørkenen i det sydlige Californien.

- Nu har jeg endelig noget, jeg kan vise frem, hvilket gør det lidt nemmere, når jeg skal ud og snakke med folk. Min vokalcoach har en direkte kontakt til Asien, så vi håber at kunne få mig på en ‘club tour’ derovre.

Se musikvideoen til 'Wonderland':

Nej til 'Paradise Hotel'
To år gammel begyndte Victoriah til dans, hun begyndte at tjene penge på det, da hun fyldte otte, og i løbet af teenageårene blev det hele hendes liv at gå til konkurrencer i ind og udland.

Som 12-årig kom hun med i Kanal 5’s dokumentarprogram ‘Dans, sved og tårer’, hvor man fulgte hende til VM i hiphopdans i Tyskland, og senere i 2011 medvirkede hun i reality-serien ‘Mig og min mor’, dog kun for en enkelt sæson.

- Det blev hurtigt lidt for mærkeligt. Lidt for ‘De unge mødre’-agtigt. Jeg har ikke behov for at være på tv for bare at blive set. Jeg er også blevet spurgt flere gange, om ikke jeg vil være med i ‘Paradise Hotel’, men jeg vil meget mere end bare at være kendt i Danmark. Jeg vil gerne dele min drøm om musik og inspirere andre. Det er derfor, jeg har en blog, og den feedback jeg får fra læserne betyder alverden.

Se Kanal 5-dokumentaren 'Dans, sved og tårer':

Hjælp af familien Freddie-Pedersen
Victoriah flyttede til Los Angeles i 2010 efter, hun havde fået sin studentereksamen på Gammel Hellerup Gymnasium. Først lejede hun et værelse hos en pige, hun fik kontakt til igennem dansefamilien Freddie-Pedersen, som hun kendte hjemme fra Danmark.

- Så havde jeg hele sommeren til at lære byen og kende og finde et sted for mig selv.

Derefter fandt hun en lejlighed i Hollywood, og sad så ellers mutters alene og skulle finde ud af det hele selv.

- Jeg ved ikke, om det var hårdt, men det var i hvert fald en kæmpe udfordring. Jeg kendte jo ingen mennesker, og deres system er helt anderledes end i Danmark. Du kan for eksempel ikke bare købe en bil. Man skal have en creditscore, som er noget, du opbygger over flere år. Og så måtte jeg ellers bare igang med at networke. Jeg gik meget alene i byen, jeg skulle bare i gang med at møde folk.

Victoriahs mor Zanne Bech, der driver et hypnose-terapi-center i København, har støttet Victoriah økonomisk hele vejen igennem. Derudover lever Victoriah af en opsparing fra dansekarrieren i Danmark og af penge fra en bilulykke, hun blev indblandet i 2010, da hun næsten lige var flyttet til Los Angeles.

- Jeg sad på passagersædet, da en stor Porsche kørt op bag i os på motorvejen. Mit visum udløb, mens jeg var syg, og der var en stor snestorm, så jeg kunne ikke rejse. Det hele endte med et kæmpe sagsanlæg.

Alle er så positive
Det bedste ved at bo i Los Angeles er vejret (forestil dig det modsatte af en grå dansk regnvejrsdag) og mentaliteten, forklarer Victoriah.

- Alle er så positive. I Danmark blev jeg mobbet rigtig meget i skolen med, at jeg sagde, at jeg ville lave musik og flytte til LA. Herovre er alle klar til at hjælpe dig, hvis du har noget at komme med. Mange synes, at folk er overfladiske med deres konstante ‘how are you’, men det er jo bare en frase. Det modsatte, at de slet ikke sagde noget, synes jeg er værre.

Det værste ved Los Angeles er, griner Victoriah, sjovt nok også den amerikanske Hollywood-mentalitet.

Jeg savner jo mine venner og familie i Danmark. Det lyder mærkeligt, men folk herovre er nogle gange virkelig nederen. Man kan ikke regne med nogen. Deres egne behov kommer først. I Danmark ved man lidt mere, hvor man har folk. Her siger man altid ‘ja’, i Danmark siger man hellere ‘nej’ for ikke at skuffe på forhånd.

Hun giver et eksempel:

- I starten tog jeg det meget personligt, når jeg holdt fødselsdag og mine L.A.-venner, som jeg betragter som mine nærmeste, kunne blive væk med alle mulige dårlige undskyldninger om, at der var for meget trafik, de skulle have lavet negle og så videre. Men sådan er det bare. Man skal ikke tage det personligt, alle er her for at opnå en drøm. Deres egen drøm.

Victoriah namedropper en masse store popstjerner, danske som amerikanske, som hun på den ene og anden måde enten har krydset veje, hjulpet eller arbejdet sammen med.

Hun networker konstant for at udbrede sit navn. Gennembruddet kan jo ligge lige rundt om hjørnet, og så gælder det om at være parat. Hollywood er en jungle, hvor kun de mest ihærdige overlever.

Alle vil enten have dine penge eller i seng med dig. Man skal virkelig være god til at gennemskue bullshit.

Fokus på Instagram
Hendes hver dag består lige nu af et tætpakket program af vokaltræning, danse-træning, pasning af YouTube-kanal, Instagram, Snapchat, networking og blogging.

- Instagram og Snapchat er det vigtigste. Det er vigtigt hele tiden at være på og få de rigtige mennesker til at tagge på de rigtige tdspunkter. Halvdelen af byen laver jo ikke andet end at ‘være kendt’, så du bliver hele tiden spurgt til, hvor mange ‘followers’ du har.

Hun får hjælp af sin gamle gymnasieveninde Ida, der er flyttet L.A. og fungerer som praktisk organisator.

- Det er så fedt at have Ida. Før hun flyttede herover følte jeg mig tit ret ensom. Nu er vi to. Og så har jeg også en kæreste, jeg bruger meget tid sammen med.

Legendarisk svigerfar
Kæresten kan også indirekte være med til at hjælpe Victoriahs karriere på rette vej. Han er nemlig søn af den legendariske amerikanske musikproducer Ray Parker Jr., der blandt andet er kendt for at have skrevet titelnummeret til 80’er-filmen ‘Ghostbusters’.

- Han er ved at bygge et nyt studie i sit kæmpe hus, hvor jeg kan få lov til at indspille musik i. Han har desuden lovet, at han vil hjælpe med at lytte mine numre igennem og vurdere dem, så det er jo helt vildt fedt.


Victoriah har som nævnt i indledningen ingen plan b. Hvis ikke hun slår igennem og bliver en stor popstjerne, så kan hun ligeså godt springe ud fra Hollywood-skiltet.

Hollywood er speciel, men man vænner sig til, at alle er totalt botoxet. Mit mål er at komme op på de store billboards. Når jeg hænger der, så er jeg godt kørende.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?