Af - 24/06-16 10:53; Opdateret: 02/03-18 14:32

Kasi-Jesper: Dygtige drenge som mig flygter fra DanmarkKasi-Jesper: Dygtige drenge som mig flygter fra Danmark

Succesrige erhvervsfolk flygter fra Danmark, fordi skattevæsenet vil have dem ned med nakken, og politikerne er socialister. Sådan lyder kritikken fra Jesper ‘Kasi’ Nielsen, der er truet af konkurs i Danmark, og som fortsætter med at åbne nye virksomheder.

Så snart de har penge nok på kontoen, flygter succesfulde erhvervsfolk fra Danmark.

Sådan lyder kritikken fra Jesper ‘Kasi’ Nielsen, der bor på Mallorca, driver forretning fra Schweiz og er på randen af konkurs i Danmark.

- Drenge som mig, som der ikke findes så mange af, bliver presset ud af landet. Der er ikke noget, jeg hellere ville end at lægge min virksomhed i Danmark. Nielsen. Jesper Nielsen. Jeg er født og opvokset i Glostrup. Det kan da ikke blive mere dansk, siger han.

Metroxpress møder ham dagen inden åbningen af smykkebutikken Amazing Jewelry på Strøget i København. Butikken er den første af i alt 21 butikker, der skal åbne rundt om i verden i 2016.

Kasi-Jesper starter priskrig på smykker: Sådan dumper jeg prisen
Kasi-Jesper starter priskrig på smykker: Sådan dumper jeg prisen

- Jeg er fyldt med energi igen. Bang, bang, bang, bang, vi skal åbne butikker her, siger Jesper Nielsen.

Han er manden bag firmaet, men de enkelte butikker bliver drevet som franchises, og han kommer ikke til at eje butikken eller spille en rolle i det daglige.

Det skyldes, at klimaet i Danmark ikke er til store armbevægelser for erhvervsfolk med vind i sejlene, mener Jesper Nielsen:

- Når jeg kigger mig omkring blandt danskere, som skaber kæmpe virksomheder, har vi en ting til fælles: Vi bor ikke i Danmark. I Danmark cutter vi dem, når de er ved at blive store.

Som eksempler på danskere, der er flyttet ud af landet, nævner han blandt andre grundlæggerne af Pandora og Saxo Bank-direktør Lars Seir Christensen, der rykkede til Schweiz med sin kone i 2010 med forklaringen:

- Vi er bekymrede for, hvor Danmark er på vej hen - både økonomisk og politisk, sagde han dengang til Berlingske Business.

- Lars Seier er en modig mand. Hvis folk kunne smadre ham, så ville de gøre det. Og han er jo flyttet langt væk nu siger Jesper 'Kasi' Nielsen.

Vi har allesammen en Porsche, ja. Vi har også allesammen en Ferrari, ja. Og vi har allesammen store huse, ja. Men er det ikke lige meget? Hvis du fik 100 millioner ind på kontoen, så ville du sgu da også gøre det.

Når man taler med Jesper 'Kasi' Nielsen skal man være hurtig for at få et ord indført. Han springer frem og tilbage i historierne. Afbryder et spørgsmål for at stille sig selv et, han synes er bedre, og sådan kører det ellers.

Men den røde tråd i hans talestrøm er ofte enten eksempler på gode forretningsmodeller - alt lige fra Uber over Joe & The Juice til Zara og H&M - som han nu vil overføre til smykkebranchen.

Han runder også jævnligt livet på Mallorca, hvor han nu har boet i otte år, og hvor han kun omgiver sig med danskere.

Hans talestrømme handler også om fortiden som storsponsor i den nu krakkede håndboldklub AG København og Brøndby, familien på vestegnen, og så er der hans had til Skat og opgivende mine over for dansk politik.

Danske politikere tør nemlig ikke gribe ind og ændre det system, som driver klapjagt på folk som ham, forklarer han:

- Om det er en rød regering eller en blå regering, det er ligegyldigt. Nede fra Mallorca er der for mig at se ingen forskel. Slaget for Danmark er tabt. Vi er røde. Vi er jo socialister i Danmark. Og så må vi måske bare acceptere, at de succesrige flytter ud af landet.

Det kommer ikke bag på ham, at der ikke bliver gjort nok for erhvervslivet, selv om statsministeren hedder Lars Løkke Rasmussen (V), og Liberal Alliance har afgørende mandater i Folketinget.

Der er i dag flere mennesker, der modtaget penge fra det offentlige, end der er folk, der bringer penge ind i kassen. Den kamp er for evigt tabt. Det vil sige, at der er ingen blå regering, der kan tillade sig at føre blå politik.

Er de nogle kyllinger?
- Nej, for enhver er jo sig selv nærmest. Det er jo menneskeligt. Hvis Lars Løkke gik ud i dag og førte Liberal Alliance-politik, så ville han da ikke blive valgt næste gang. Det kan jeg da love dig. Så er han færdig.

Men hvad skal så til?
- Så skal vi have en revolution. Jeg ved heller ikke, om det er det rigtige for Danmark, for det er jo et super velfungerende land. Vi er jo socialister i Danmark. Og så må vi bare acceptere, at de succesrige flytter ud af landet.Slagsmålet med Skat
Det helt store slagsmål i Jesper ‘Kasi’ Nielsens liv har stået mellem ham og Skat.

Han tabte i januar en sag ved Landsskatteretten, som gav Skat medhold i, at han skylder 272 millioner kroner i skat for sine sponsorater i AG København og Brøndby.

Jesper Nielsen har anket til landsretten.

Lagt sammen med et udestående med Pandora, som han tidligere drev den tyske afdeling af, er han i fare for at gå konkurs. Men det skræmmer ham ikke:

- Danmark er et lillebitte land, og jeg kan nok leve med, hvis jeg får en lille konkurs her. Jeg er i Danmark en til to dage om måneden. Jeg kan stadig have et MasterCard fra Schweiz, hvor man jo er ren som is og sne, siger Jesper ‘Kasi’ Nielsen, som ikke kan se noget forkert i, at han nu åbner en kæde af smykkebutikker, mens sagen med Skat stadig kører:

- Hvad skulle jeg gøre? Køre ud i Øresund og drukne mig selv? Mine børn skal have noget at spise. Jeg skal jo leve. Videre. Når man er en dygtig forretningsmand, så starter man bare op igen. De kan ikke slå os ned.

Nederlaget i Landsskatteretten kom ikke bag på hovedpersonen selv:

- Du kan ikke slås med staten. Det er den lille Jesper mod Skat. Jeg har også afskrevet det. Ligemeget hvor meget jeg har ret, vinder jeg ikke, fordi staten kan ikke give dig ret i den her sag. Sådan er det, siger Kasi-Jesper som derfor givet et klart og tydeligt råd til sine kolleger.

- Det, man kan lære, er, at når skattevæsenet siger det: Betal. Mit råd er: Lad være, betal, hvis du kan. Det er ikke det værd at komme op og slås med dem.

Vi har talt med flere eksperter, som også mener, at du står dårligt i sagen. Hvorfor betaler du så ikke bare pengene?
- Det overvejede jeg faktisk også at gøre. Men hvis jeg betaler, så siger jeg jo også, at det er rigtigt, hvad Skat har gjort. Og det mener jeg ikke.

- Hvis det stod til Skat, så havde de gravet et hul og proppet mig derned og fået det lort ud af systemet. Jeg er ikke en god sag for dem, vrisser Kasi-Jesper, som benytter lejligheden til at slå fast, at han ikke vil lade sig tryne.

- Jeg har knoklet røven ud af bukserne, og så kommer de og tager pengene, siger han og bider sig selv i underlæben og hæver hånden med to højlydte knips i lyntempo.

- Det du har tjent, det tager vi. Tak, vi tager alt hvad du ejer. Det er en hård skæbne, vil jeg sige.

Jeg kan godt forstå, hvis du sidder som skattemand, at det er sjovere at arbejde med en sag med Jesper Kasi end med en murermester fra Svindinge. Jeg kan da godt følge ham. Det er da rigtig lækkert at arbejde med den sag

Selv om de 272 millioner står på en konto hos Kammeradvokaten, har han efter eget udsagn rejst sig nok til, at han med det nye smykkeprojekt ikke skal tænke på finanserne det første år til halvandet.

- Jeg er stadig god for 800 millioner, men jeg har dem ikke lige nu. Der kan gå mange år med retssager, før jeg kan få dem ud.. Hvis jeg får dem ud. Så alt hvad jeg lever af i dag, er for penge, jeg har tjent på ny, siger han.

Et gennemgående træk ved Jesper 'Kasi' Nielsen er, at han ikke er bange for at stikke snuden frem - og gøre det, selv om han kan være erklæret konkurs. Og når man spørger ham, hvordan han kan blive ved, svarer han:

- Jeg var inde og se Springsteen i går. Han synger: ...tramps like us, baby we were born to run. Der er ikke noget at gøre. Det er måden, vi lever på. Jeg skal lave de her ting. Jeg sætter det i gang. Jeg får det til at virke.

LÆS OGSÅ: Derfor spinder danskere guld på smykker

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?