Annonce
Af - 24/09-15 12:35; Opdateret: 24/02-16 12:34

Smart! ”Jeg sparer både tid og penge sådan her..”Smart! ”Jeg sparer både tid og penge sådan her..”

Danmarks største portal for second hand børnetøj og tilbehør Trendsales har nu gjort det endnu lettere at være bæredygtig supermor på fuldtid.

storybild

(Billede: Trendsales)

Man skal passe på med at generalisere. Men når det gælder børn og beklædning, så kender alle mødre til ærgrelsen ved at stå med en lækker sparkedragt, et par alt for fine sko eller en fancy flyverdragt, som de kæreste pus næsten ingen glæde har fået af, før vokseværket indhentede dem.

På trods af, at vi konstant opfordres til at genanvende vores ressourcer til glæde for såvel hinanden som miljøet, så viser virkeligheden stadig, at alt for mange tekstiler bliver smidt ud.

Verdensmestre i bæredygtig shopping
Verdensmestre i bæredygtig shopping

I Danmark anslås 45 % af det samlede tekstilforbrug ifølge Miljøministeriet at blive genbrugt. Det betyder, ifølge underdirektør i Trendsales, Eva Kemp, at der er masser af plads til forbedring:

"– Vi kan i Danmark generelt være rigtig stolte af vores genbrugskultur i forhold til resten af verden. Men vi mener også der er plads til forbedringer. Vi ser det som vores vigtigste mission at gøre det nemt og moderne at værne om miljøet ved at engagere flere i second hand-trenden."

Derfor har Trendsales lanceret et nyt koncept specifikt målrettet til børneforældre, som ikke lige kan prale af at have oceaner af tid i deres dagligdag til at håndtere flere forsendelser og prisforhandlinger.

”Tøjpakke”-konceptet henvender sig til den travle, men miljø- og kvalitetsbevidste forælder, som måske altid har haft drømmen om at få pengene og tøjet til at vare længere, men har manglet det sidste overskud til at få det gjort.

Myten aflivet: Brugte børnesko hitter
Myten aflivet: Brugte børnesko hitter

Mor til to – og indehaver af bloggen af samme navn www.mortilto.dk, Cana Buttenschøn, er én af de mange mødre, som er fristet af den nye og tidsbesparende måde at shoppe second hand til de små:

"Når jeg ind i mellem sorterer mine børns garderobe for det, der er blevet for småt, deler jeg altid det kasserede tøj i 3 bunker:

- Alt hvad der ikke er godt nok til videresalg, giver jeg væk.

- Har jeg noget helt særligt, som vækker nogle følelser i mig, giver jeg det videre til venner og familie, så tøjet kan leve videre hos nogle børn, der står mig nært.

- Det sidste tøj skal sælges. Jeg deler det op i tøjpakker, så størrelserne matcher nogenlunde sammen. Standen vurderer jeg for gennemsnittet og beskriver indholdet af pakken overordnet. Så tager jeg et par billeder af det samlet og på den måde sparer jeg en masse tid. Prisen sætter jeg lidt lavere end vanligt, men til gengæld så skal det forhåbentligt kun sendes afsted til én køber. Det er win-win for både køber, mig som sælger og så selvfølgelig miljøet."

Er du nysgerrig efter at vide mere om det nye koncept eller prøve Trendsales af, så kig lige her.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
Wow: Her er Danmarks dyreste...
bt.dk
Ski-dronning sætter punktum for...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk