Annonce
Af - 21/01-15 09:25; Opdateret: 10/06-15 14:20

Konfirmationsforberedelse er meget mere end fadervorKonfirmationsforberedelse er meget mere end fadervor

Kommende konfirmander planlægger sommerens store fest ned til mindste detalje - kampen om den perfekte kjole er allerede i fuld gang!

storybild

Som en stor del af hendes jævnaldrende, træder 14-årige Kamma Schiott ind i de voksnes rækker, når hun til foråret konfirmeres.

Som alle andre deltager hun i konfirmationsforberedelser hos den lokale præst, men det er ikke kun her forberedelsen til den store dag finder sted.

Dagen skal nemlig være perfekt og derfor starter planlægningen tidligere og tidligere. Faktisk er de kommende konfirmander allerede nu i fuld gang - flere måneder før fadervor skal ytres i kirken.

"Jeg vil ikke bruge 3000 kroner på en kjole, der kun skal bruges én dag. Så vil jeg hellere købe lidt billigere, så jeg måske også kan få råd til at komme til frisør og få lavet negle - derfor leder min mor og jeg allerede nu", fortæller Kamma.

En intern undersøgelse fra modebazaren Trendsales afslører, at efterspørgslen og jagten efter det perfekte konfirmationstøj formentligt topper i dette øjeblik. I 2014 var aktiviteten nemlig højest i januar og februar og tendensen har udsigt til at holde stik igen i år, hvor bazaren, ifølge underdirektør Eva Kemp, allerede nu indeholder et rekordhøjt antal af konfirmationskjoler - ofte med mulighed for store besparelser:

"Vi kan se, at der er opstået et kæmpe marked for konfirmationstøj - især hos pigerne er der jo ofte en tidsløs fællesnævner for tøjet, idet man gerne skal holde sig i de lyse farver. Vi kan se, at mange af sidste års konfirmander udnytter dette ved at sætte deres kjoler fra sidste år til salg. Og da de jo kun er brugt én gang, er det jo nærmest nye kjoler der sættes til salg, endda oftest til langt under halv pris."

Kamma Schiott jagter da også traditionen tro en kjole i hvide nuancer, der tilmed skal passe ind i festens tema - og så skal den, så vidt det er muligt, ikke ligne venindernes. Netop derfor er hun en af de mange kommende konfirmander, der bruger oceaner af tid på at finde noget helt unikt - og gerne second hand:

"Jeg har kigget rigtig meget efter mit konfirmationstøj i second hand butikker og især på Trendsales. Min kjole skal være lys eller hvid og med et vintage/bohemian-look og den skal passe til festens tema, som også er bohemian med lyskæder og masser af lanterner. Det er vigtigt for mig, at jeg ved, at min kjole bliver personlig og at ingen af mine veninder kommer i den samme kjole."

Flere modeeksperter har allerede udpeget den hvide farve som forårets og sommerens helt store trend. En forudsigelse, der altså kun kommer årets konfirmander til gode, hvorfor man også kan på jagt efter noget helt unikt i kategorien for hvide kjoler, hvor der lige nu er mere end 4000 forskellige at vælge i mellem til budgetvenlige priser.

LÆS OGSÅ: Nu starter jagten på forårets tendenser!

LÆS OGSÅ: Shop løs i garderober med stjernestøv

LÆS OGSÅ: Løbebåndet som catwalk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?