Af Amira Høg Daimar - 01/07-15 07:20; Opdateret: 01/07-15 09:52

MODE: Danske musikere designer solbriller til støtte for NordkoreaMODE: Danske musikere designer solbriller til støtte for Nordkorea

Kashmir-forsanger Kasper Eistrup og den elektroniske musiker Kasper Bjørke har kreeret en brillekollektion, der skal kaste lys over forholdene i Nordkorea.

storybild

'Dear Leader' lyder den ironiske bøn til Nordkoreas afdøde diktator i et nyt designinitiativ. Gennem salg af kendisdesignede solbriller donerer projektet penge til organisationer, der aktivt arbejder for at vælte det nordkoreanske styre.

Manden bag hedder Johan Stahl. Han er en af de få udlændinge, der har oplevet Nordkorea indefra, som instruktørassistent på den prisbelønnede dokumentarserie ’Det røde kapel’ med komikertrioen Mads Brügger, Simon Jul og Jacob Nossel.

Mode: Ganni lancerer ny linje
Mode: Ganni lancerer ny linje

Oplevelserne under filmoptagelserne har sat sine spor på Johan Stahl, som derfor nu søsætter sit solbrilleprojekt, hvor der løbende vil komme nye ’dear leaders’ i skikkelse af stærke personligheder inden for kunst, film, musik og videnskab, så det »ikke kun er en afdød diktator, der har patent på den betegnelse«, forklarer Johan Stahl i en pressemeddelelse.

Den første solbrillekollektion består af fem par briller, hvoraf Kashmirs frontmand Kasper Eistrup og musiker og producer Kaster Bjørke har designet hvert deres personlige par, henholdsvis en robust, sort wayfarer-model og en solbrille i skildpaddemønster.

Zalando shanghajer det amerikanske tøjmærke Gap
Zalando shanghajer det amerikanske tøjmærke Gap

’Dear Leader’s første kollektion donerer penge til organisationen Pimkin Gang – Asian Press, der gennem de sidste 12 år har informeret resten af verden om diktaturets forbrydelser og samtidig forsynet det nordkoreanske folk med nyheder fra omverdenen uden om styrets censur.

Solbrillerne kan købes på Dearleader.com.


LÆS OGSÅ: Matcher din makeup med dit outfit?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx