Af - 27/04-16 08:23

MODE: Monki fletter fingre med feministisk kunstnerMODE: Monki fletter fingre med feministisk kunstner

Monki er gået sammen med den svenske kunstner Sara Andreasson for at formidle vigtigt budskab til unge kvinder.

storybild

(Billede: MONKI)

Mens nogle highstreet-mærker samarbejder med store modehuse og kendte personligheder, vælger Monki at satse på mindre profilerede navne med det til fælles, at de alle er unge kvinder sprængfyldt med girl power.

Monkis tidligere samarbejder har blandt andet budt på illustrator Lynnie Zule og den farverige blogger Susie Bubble. Næste levende billede er den svenske kunstner Sara Andreasson, som er en del af det Göteborg-baserede designkollektiv Studio OAS. Hun har skabt tre T-shirts for Monki med feministiske budskaber pakket ind i farvestrålende print.

QUIZ: Er du et mærkedyr?
QUIZ: Er du et mærkedyr?

MODE: Rodarte samarbejder med & Other Stories
MODE: Rodarte samarbejder med & Other Stories

»Jeg prøver at vise en masse forskellige ting med min kunst, men det mest almindelige tema er feminisme. Jeg synes, det er vigtigt at vise, at det er muligt for unge kvinder at være en masse forskellige ting på samme tid: seje, omsorgsfulde og modige«, siger hun om samarbejdet.

Serien består af fem illustrationer, som underbygger kunstnerens synspunkt, heriblandt et scenarie hvor to piger optager meget plads i toget uden samvittighedskvaler. Et andet billede viser en gennemsigtig rygsæk fyldt med genstande, kvinder normalt ikke opbevarer til frit skue, herunder p-piller og tamponer. Illustrationerne bliver suppleret af sloganet: ’Not here for your approval’.

T-shirtsene sælges for 150 kroner stykket i butikkerne og på Monki.com i slutning af april. Desuden vil Andreassons originale illustrationer blive solgt på auktionen Depop, og overskuddet går ubeskåret til organisationen Plan International, der arbejder for kvinders rettigheder verden over.

Få 3 råd til, hvordan du får god stil – hver dag
Få 3 råd til, hvordan du får god stil – hver dag

Digitalt mærke designer efter kundernes ønske
Digitalt mærke designer efter kundernes ønske

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx