Af Amira Høg Daimar - 25/05-16 08:43

Danskerne tager på arbejde i træningstøjDanskerne tager på arbejde i træningstøj

Træningstøjet rykker fra fitnesscenteret til cafébesøg og arbejdspladsen. Danskerne har nemlig for alvor taget athleisure-tendensen til sig.

storybild

(Billede: Krzysztof Herholdt)

Den internationale athleisure-bølge med moderigtigt sportstøj er skyllet ind over Danmark, og sweatpants og hættetrøjer optræder nu side om side med jeans og blazere i gadebilledet.

Træningstøj, der kombinerer sport, hverdag og mode, skriver sig ind i en tid, hvor mange lever en travl hverdag, og understreger samtidig danskernes ekstreme fokus på sundhed. Ifølge brandingekspert Anthony Aconis skal forklaringen nemlig findes i athleisure-tøjets signalværdi:

Lad det gro! Behårede mænd er på mode igen
Lad det gro! Behårede mænd er på mode igen

Magasinet Vogue fylder 100 med hertuginde Kate på forsiden
Magasinet Vogue fylder 100 med hertuginde Kate på forsiden

»Sport er mere end nogensinde blevet en del af vores identitet. Det er ikke noget, vi går til, det er en del af, hvem vi er. Vi går ikke til crossfit, vi er crossfitters. Vi går ikke til yoga, vi er yogis, og så videre. Og fordi sport er blevet noget langt dybere, så er det vigtigt, at vi aktivt viser det overfor omverdenen i vores beklædning. Også når vi ikke dyrker vores sport«.

Hos den netbaserede modebutik Boozt.dk nikker man genkendende til tendensen. Fra februar til april i år er salget af athleisure steget med 143 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

MODE: Monki fletter fingre med feministisk kunstner
MODE: Monki fletter fingre med feministisk kunstner

Digitalt mærke designer efter kundernes ønske
Digitalt mærke designer efter kundernes ønske

»I Danmark er athleisure-tøj et relativt nyt fænomen, men ikke desto mindre oplever vi en stor interesse for brands, der kombinerer activewear med elementer fra high fashion på catwalken«, fortæller Peter G. Jørgensen, CMO hos Boozt.

Ifølge ham er tendensen ikke mindst inspireret af musikscenens store stilikoner: »Forbilleder som Kanye West og Pharrell Williams har nok betydet en større opmærksomhed på både nye og etablerede activewear-brands«.

QUIZ: Er du et mærkedyr?
QUIZ: Er du et mærkedyr?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx