Af Soundvenue/Amira Høg Daimar - 17/09-14 17:50

Dansk tøjbyttemarked tager til USADansk tøjbyttemarked tager til USA

Det danskfødte koncept Fashion Exchange, som promoverer bæredygtigt forbrug gennem tøjbytte, går nu globalt ved en lancering i USA.

storybild

(Billede: Copenhagen Fashion Festival)

’Den enes skrald – den andens guld’ lød mantraet på tøjbyttemarkedet Fashion Exchange, der løb af stablen under Copenhagen Fashion Week.

Her fandt over syv tons tøj en ny ejer, helt uden at nogen måtte hive pengepungen frem. For efter at have betalt adgangsbilletten (en portion aflagt tøj) var der frit valg på alle hylder.

Fashion Exchange har vist sig en så stor succes, at der nu sættes et ’Global’ foran konceptet, da Danish Fashion Institute, i tæt samarbejde med H&M og Ford Motor Company, bringer byttemarkedet til New York og Los Angeles.

Formålet er at få forbrugere til at tænke mere ansvarligt i forhold til tøjforbrugsvaner og undgå at kassere de 29,5 kilo tøj, som den gennemsnitlige amerikaner smider ud hvert år, forklarer Eva Kruse, administrerende direktør i Danish Fashion Institute:

- Forbrugere bliver mere og mere opmærksomme på modebranchens enorme miljøbelastning, men få ved, hvordan de selv kan forbruge mere bæredygtigt ved at genbruge tøj. Tøjbytte er en af de mest simple måder at genbruge på – og så er det samtidig en dejlig nem måde at forny sin garderobe på.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Nu rammer den nye Stars-film...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx