Af - 05/09-13 09:37

H&M-dronning vinder stor prisH&M-dronning vinder stor pris

Den svenske kædes tidligere chefdesigner Margareta van der Bosch, der i dag blandt andet er tovholder på H&M's designsamarbejder, fik Illis Quorum-medaljen under modeugen i Stockholm

storybild

Margareta van der Bosch er i dag ansvarlig for H&M's designsamarbejder. Her ses hun (tv.) sammen med Anna dello Russo, chefredaktør for japansk Vogue, der sidste år stod bag en accessories-kollektion for H&M. (Billede: H&M)

Under den netop overståede modeuge i Stockholm blev der også tid til at hylde en fremtrædende figur i svensk mode med en landets ældste og fornemmeste priser.

Sveriges kulturminister, Lena Adelsohn Liljeroth, uddelte her Illis Quorum-medaljen, der stammer helt tilbage fra 1785, og som gives for særlige indsatser indenn for kulturelle, videnskabelige eller almennyttige formål.

LÆS OGSÅ: Hurra - David Beckham smider tøjet igen

I år blev den givet til Margareta van den Bosch, der fra 1986 til 2007 sad som H&M’s chefdesigner, og i dag er kreativ rådgiver og ansvarlig for den store svenske high street-kædes internationale modesamarbejder.

Prisen blev givet, fordi Margereta van den Bosch i mere end 20 år har bidraget til at skabe opmærksomhed omkring svensk mode og banet vejen for landets store succes på de internationale modemarkeder.

LÆS OGSÅ: Fransk boheme-dronning designer for billig favorit

Det er første gang, den fine pris gives til en modeskaber. Som begrundelse sagde kulturministeren blandt andet:

- Mode er blevet en del af Sveriges image og gør, at vores land associeres med kreativitet og design af høj kvalitet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Brandfolk slås mod voldsom brand -...
bt.dk
Politiet efterlyser 8-årig dreng...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx