Af - 12/01-14 15:36; Opdateret: 12/01-14 17:13

Dansk mode-dronning forlader sit eget mærkeDansk mode-dronning forlader sit eget mærke

Fremover skal Christina Exsteen stå i spidsen for By Malene Birger. Kvinden, der har lagt navn til det kendte danske tøjmærke, har lavet et nyt firma.

storybild

Malene Birger vinker farvel til By Malene Birger og skal fremover stå i spidsen for Birger1962. Til den kommende modeuge vil det være Christina Exsteen, der går på podiet, når By Malene Birgers kommende kollektion er vist frem. (Billede: Polfoto/AP)

Kan man forlade det modehus, der bærer ens navn? Ja, det kan man godt, hvis man er Malene Birger. Den danske designer sagde farvel til Day Birger et Mikkelsen i 2002, og nu er hun også færdig med sit internationalt anerkendte tøjmærke By Malene Birger.

Modeugen satser på business frem for champagne
Modeugen satser på business frem for champagne

Bruddet med modehuset er helt udramatisk og noget, stifteren har arbejdet målrettet frem mod de seneste år. Malene Birger solgte i 2010 sin andel af aktierne i By Malene Birger til giganten IC Companys og fik samtidig titel af kreativ konsulent, mens Christina Exsteen blev chefdesigner.

- Det har været en helt naturlig proces. Vi har haft en periode til at 'øve os', og i takt med at Malene Birger har fået mere frihed, er hendes ønske om at afsøge nye muligheder også vokset, siger Charlotte Egelund, der er administrerende direktør i By Malene Birger, til Fashionforum.dk.

Ann Demeulemeester forlader eget mærke
Ann Demeulemeester forlader eget mærke


Malene Birger skriver i en pressemeddelelse, at hun overlader firmaet til Christina Exsteen, som hun har arbejdet sammen med i mange år, men i ro i sindet.

- Jeg ved, at jeg overlader et veletableret og sundt mærke med sin egen stærke identitet, lyder det fra den danske modedronning, som fremover vil stå i spidsen for et helt nyt firma – som også bærer hendes navn.

Endnu vil hun ikke afsløre for meget om fremtiden for Birger1962, men rygter siger, at Malene Birger især vil koncentrere sig om kunst og bolig-interiør i sit nye firma.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Brand i ejendom i København - flere...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx