Af Amira Høg Daimar - 07/01-15 14:43

Det kan du forvente af vintermodeugen i KøbehavnDet kan du forvente af vintermodeugen i Købehavn

Copenhagen Fashion Week har løftet sløret for vintermodeugens showkalender. Meget er, som det plejer, men der er også nye tiltag.

storybild

Den københavnske vintermodeuge skydes officielt i gang med et storstilet åbningsshow den 28. januar. Æren tilfalder Fonnesbech, et nyt dansk mærke med gamle traditioner, der markerer genoplivelsen af et københavnsk stormagasin af samme navn fra 1847. Mærket er stablet på benene af sjette generation af Fonnesbech-familien og fik sin debut med en lille fremvisning i sommer, mens det forstående åbningsshow bliver Fonnesbechs første tur på catwalken.

Copenhagen Fashion Week lancerer i år egen avis efter adskillige års samarbejde med DANSK Magazine. ’The Daily’ er navnet på den nye, engelsksprogede modeugeavis, der vil indeholde nyheder, showanmeldelser samt billeder fra shows, fester og receptioner.

For første gang nogensinde har modeugen to officielle showscener. Københavns Rådhus danner som altid rammen om den primære showscene, men deler i år æren med Børssalen i Børsen. Her vil blandt andet Anne Sofie Madsen vise sine kreationer efter at have holdt en sæsons pause fra modeugens showkalender.

Den unge designer Mark Kenly Domino Tan får sin sag for med at indfri branchens forventninger til både kollektion og show, efter han i slutning af sidste år løb med ’DANSK Designtalent – Magasinprisen’, hvor en del af gevinsten var et show under modeugen.

Modeugen byder selvfølgelig også på en række kendinge med etablerede mærker såsom Henrik Vibskov, By Malene Birger og Bruuns Bazaar.

Copenhagen Fashion Week er hovedsageligt forbeholdt branchen, men klik ind på Copenhagenfashionfestival.com, der afholdes sideløbende med den officielle modeuge og byder på masser af events uden gæstelister.


LÆS OGSÅ: Modeekspert: Den rene hud er trendy, tatoveringer er yt

LÆS OGSÅ: Årets danske designer: Mark Kenly Domino Tan

LÆS OGSÅ: MODENYT: Chanel og tyrolertøj

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx