Af Sebastian Kirk - 20/11-17 21:15

Berømt plus size-model hyldes for sin geniale protest mod Victoria's SecretBerømt plus size-model hyldes for sin geniale protest mod Victoria's Secret

storybild

Den populære plus size-model Ashley Graham under modeugen i New York i september i år. (Billede: ANGELA WEISS)

Det dyre og luksuriøse undertøj fra Victoria's Secret er uløseligt forbundet med magre modeller uden så meget som et gram overflødigt fedt på kroppen.

Mandag filmede undertøjsgiganten sit årlige modeshow i Shangai, hvor de udvalgte 'angels', som deres modeller kaldes - heriblandt danske Josephine Skriver - viste de nyeste kreationer frem.

Danske Josephine Skriver er en af Victoria's Secrets 'engle' i år.

Som altid var der ingen af de 14 udvalgte engle, som ikke har synlige ribben eller mellemrum mellem lårene - og det er ikke gået ubemærket hen hos den berømte plus size-model Ashley Graham.

Sidste år meldte hun ud til TMZ, at hun er klar til at stille op som en af Victoria's Secrets engle, hvis bare de ville give hende et kald. Det har de ikke gjort, så nu har hun taget sagen i egen hånd og startet en kæk, omend stille, protest på Instagram.

Her har hun fået photoshoppet et sæt englevinger ind på ryggen, ligesom Victoria's Secrets modeller også har, når de går på catwalken. 'Jeg har fået mine vinger,' skriver hun til opslaget, som har fået over en halv million likes på under et døgn.

Og hendes fans er VILDE med det.

'Omg omg omg det er det smukkeste, jeg nogensinde har set,' skriver en bruger eksempelvis.

'Ja!!!! En smuk, sund kvinde, folk kan relatere til. Det var på tide!,' skriver en anden.

Ashley Grahams billede får flere brugere på de sociale medier til at lange ud efter Victoria's Secret for ikke at være mere inkluderende.

'Godt gået, Ashley Graham! Vi vil se forskellighed! Mode til alle,' skriver Tereza Brantlova for eksempel på Twitter.

'Jeg er så færdig med Victoria's Secret. Hvordan er Ashley Graham stadig ikke med i jeres show? Hvornår bliver jeres størrelser inklusive?,' spørger Jennifer Chowdhury.

Der er sågar blevet startet en online-underskriftindsamling i håb om, at Victoria's Secret lytter og i fremtiden vil tilbyde undertøj større end XL, som i dag er virksomhedens maksimum.

'Jeg elsker Victoria's Secret så meget, at jeg endda har deres kreditkort. Mine penge og mit kreditkort er godt nok til dem, men det faktum, at jeg kun kan købe ting som parfumer og hudprodukter sender en besked om, at min krop ikke er det,' skriver kvinden, der har startet indsamlingen.

I skrivende stund har flere end 3.500 mennesker skrevet under, mens målet er 5.000.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx