Af - 09/01-14 09:59

Københavns modeuge nærmer sigKøbenhavns modeuge nærmer sig

Copenhagen Fashion Week har netop løftet sløret for vintermodeugens showkalender, der både byder på gamle kendinge og helt nye aktører.

storybild

(Billede: Polfoto/Ditte Valente)

Den københavnske modeuge løber i år af stablen lidt tidligere end normalt. Allerede fra den 28. januar til den 2. februar er det tid til at følge, hvad der sker på catwalken i Hovedstaden.

Modeugen skydes i gang med et storstilet officielt åbningsshow med Kopenhagen Fur, der til lejligheden har inviteret tre kinesiske og tre danske designere til at præsentere deres pelsdesign.

Victoria Beckham i redaktørstolen hos Vogue
Victoria Beckham i redaktørstolen hos Vogue

De forskellige design er kreeret i samarbejde med det danske pelsauktionshus, der faktisk er verdens største af sin slags. Valget af netop kinesiske designere viser tydeligt, at det kinesiske marked er et marked i enorm vækst, hvilket vi også ser på den drastiske stigning af nethandel i Kina, der forventes at overhale USA næste år.

Modeugen byder selvfølgelig på en masse danske favoritter.

Kendis-børn stjæler fokus på modeuge
Kendis-børn stjæler fokus på modeuge

Mads Nørgaard viser igen, efter at have været væk fra catwalken de sidste mange år, og Stine Goya er tilbage med et show efter at have fokuseret på hendes butiksåbning sidste modeuge.

Det danske mærke med stort internationalt appeal, Ganni, viser for første gang deres tøj under modeugen, hvilket bliver meget interessant at følge.

få et glimt af trine kjærs modeuge
få et glimt af trine kjærs modeuge

Pelshuset og luksusbutikken Birger Christensen viser ligeledes for første gang.

Kalenderen byder selvfølgelig også på kendinge som designtalenterne Anne Sofie Madsen, Freya Dalsjø, Wackerhaus og Asger Juel Larsen, samt mere etablerede modehuse som Wood Wood, Bruuns Bazaar, Baum & Pferdgarten og Henrik Vibskov.

Følg MX's modeblogger under modeugen
Følg MX's modeblogger under modeugen

Modeugen er som bekendt hovedsageligt forbeholdt branchen, men klik ind på copenhagenfashionfestival.com og se hvilke events, man som tilskuer kan deltage i.

Her kan man ligeledes se film og reportager fra de forskellige shows.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Gade i Indre By i København skifter navn
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx