Af - 10/04-16 11:31

Bloggere går fra digitalt til papirBloggere går fra digitalt til papir

Flere danske modebloggere udgiver noget så gammeltdags som bøger.

Bildstrecke im Grossformat »

De var først på nettet, hvor de viste deres outfits og guidede til rejser og spisesteder på skærmen. Men nu bliver outfitbillederne overført til papir, når flere danske bloggere går analogt for at skrive bøger.

WOW: Sådan forvandler koreansk blogger sig til Taylor Swift
WOW: Sådan forvandler koreansk blogger sig til Taylor Swift

Bloggerne har tidligere lavet sko, shampoo og smykker afledt af succesen fra deres blogs, men nu er turen så kommet til det litterære, efter de er blevet kontaktet af forlagene. I 2015 udgav flere modebloggere bøger. Først Emily Salomon med sin bog “Hverdagsglamour” og efterfølgende Sidsel Alling og Frederikke Toftsø med deres bog “Smart”.

- “Smart” er en personlig stilguide, skrevet ud fra den erfaring vi har haft fra vores blogs. Det er et koncept om, at man skal finde sin egen stil og have det nice med det, siger Frederikke Toftsø, der skriver bloggen Fredes Blog.

Blogger får nok: - Undskyld mig, men din søn er et røvhul
Blogger får nok: - Undskyld mig, men din søn er et røvhul

Men nu hvor bøgerne indeholder moderåd og guides, præcis som man kender fra pigernes blogs, hvad får man så ud af at købe bøgerne?

- Bloggen er et medie, hvor indholdet skal produceres hurtigt, men hvor det også hurtigt bliver forældet. Man får flere overvejelser i bogen og længere tekster. Det er det bedste fra vores blogs, siger Frederikke Toftsø, der har blogget i syv år.

Sådan tager du det perfekte instagrambillede
Sådan tager du det perfekte instagrambillede

D. 21. april udkommer yderligere to bøger skrevet af bloggere, nemlig bogen “NU” af modeblogger Marie Jedig og bogen “Helsematilde” skrevet af sundhedsblogger Matilde Trosbek. Det er altså fire blogger-bøger på meget kort tid, og således følger danskerne de internationale bloggere.

- Tendensen er set internationalt før med Alexa Chungs bog og How To Be Parisian. Det er en ret naturlig udvikling at det danske marked følger trop, siger Frederikke Toftsø.

De danske bloggere har mange tusinde besøgende, på deres blogs, men hvor mange bøger de sælger ønsker forlagene bag ikke at oplyse om.

Vanvittigt talent: Laura maler vilde billeder på sine læber
Vanvittigt talent: Laura maler vilde billeder på sine læber

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx