Af - 26/03-16 17:57; Opdateret: 26/03-16 19:18

Nyt bizart smykke til de tyndeste piger gemmer på et vigtigt budskabNyt bizart smykke til de tyndeste piger gemmer på et vigtigt budskab

Et nyt smykke designet til slanke kvindekroppe vækker opsigt - men alt er ikke helt, som man skulle tro.

Bildstrecke im Grossformat »

I vor tids kropsfikserede samfund er det et must for mange unge kvinder at kunne fremvise et såkaldt ‘thigh gap’ - altså et mellemrum af luft mellem inderlårene, når man står op med samlede ben...

...Hvilket naturligvis kræver et minimum af fedt på kroppen. Som her:

Thigh gap

Barbie skifter de smalle hofter ud og får flere kurver
Barbie skifter de smalle hofter ud og får flere kurver

Fænomenet bliver nu hyldet af firmaet TGAP Jewellery, der har designet en kollektion af smykker, som kan hænges omkring hoften med et vedhæng, der fremhæver bærerens ‘thigh gap’.

Soo Kyung Bae fra Singapore står bag de seks guldbelagte sølvsmykker, som på TGAP Jewellerys hjemmeside står til omkring 1.200-1.300 kroner stykket. Det skriver engelske Metro.

Sabina sagde nej til urealistisk kropsideal: Nu er hun succesfuld model
Sabina sagde nej til urealistisk kropsideal: Nu er hun succesfuld model

Men trods de pæne billeder, der er på hjemmesiden virker det hele lidt bizart. Det giver dog pludselig mening, når man går lidt i bunds på firmaets hjemmeside og finder ud af, at det faktisk ikke er muligt at købe smykkerne. For de findes slet ikke.

‘TGAP Jewellery er en fiktiv virksomhed, der sælger smykker designet til thigh gaps. Den er blevet oprettet for at starte en debat om de urealistiske kropsidealer, som sociale medier fremstiller,’ lyder det i en beskrivelse af TGAP’s reelle formål på hjemmesiden.

Plus-model viser stolt sine strækmærker og 'store' numse frem på Instagram
Plus-model viser stolt sine strækmærker og 'store' numse frem på Instagram

Her bliver det beskrevet, hvordan hashtags som #ThighGap fører til ekstreme slankekure hos unge kvinder, selv om det slet ikke er alle, der rent fysiologisk har mulighed for at få et thigh gap.

- Det er knoglestrukturen, der afgør, om man kan få et thigh gap: formen af bækkenringen og distancen mellem lårknoglerne, lyder et citat på hjemmesiden fra Angela Guarda, direktør ved John Hopkins Eating Disorder Program, der er et amerikansk center for spiseforstyrrelser.

- De fleste kvinder har smalle hofter, så selv med lidt fedt på deres ben er der ikke noget mellemrum mellem deres lår, fortsætter hun.

Derfor er denne mors mave gået viral
Derfor er denne mors mave gået viral

I et interview med Dezeen.com fortæller Soo Kyung Bae, at hun har lavet hjemmesiden i håb om at skabe debat og overbevise unge kvinder om, at de ikke skal rette sig efter de kropsidealer, der florerer på de sociale medier.

- Ved hjælp af bizarre produkter håber jeg at antænde den provokerende gnist, der får os til at tænke og reflektere over, hvordan vi er som et samfund og de absurde ting, vi sætter pris på og bliver besat af - og hvordan dette sætter et unødigt pres på kvinder og piger, siger hun.

Skæg trend: Nu skal du pynte dit fuldskæg med blomster
Skæg trend: Nu skal du pynte dit fuldskæg med blomster

- Hvis vi lader medierne blive ved med at popularisere så urealistiske kropsidealer, bliver det så realiteten med tiden?, spørger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx