Af Michael Schmidt - 26/10-16 04:16

Vogue slår et slag for Hillary ClintonVogue slår et slag for Hillary Clinton

Modebiblen over dem alle, amerikansk Vogue, har for første gang i magasinets lange levetid offentligt støttet en kandidat i det amerikanske præsidentvalg.

storybild

Anna Wintour speaks before a presentation of the "Made for History Collection", supporting the campaign of Democratic presidential nominee Hillary Clinton in New York, U.S., September 6, 2016. REUTERS/Lucas Jackson (Billede: Lucas Jackson)

På magasinets hjemmeside erklærer redaktionen sin opbakning af den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton. Selv om Vogue, og ikke mindst frontfiguren Anna Wintour, tidligere har været aktive i politiske debatter, er det aldrig set før, at magasinet udtrykker direkte støtte til en præsidentkandidat.

LÆS OGSÅ: H&M-kollektion støtter truede dyrearter

Og det klæder bestemt det amerikanske medie at udsende et så kraftigt politisk standpunkt.

LÆS OGSÅ: 90'er-stil: Nu kan du få Toy Story-sko

Selv om modemagasinet ikke har noget direkte med politik at gøre, er modebranchen berørt af mange politiske diskussioner. Ikke mindst LGBTQ-fællesskabet, der er stærkt repræsenteret i branchen, og som Clinton har erklæret sin opbakning til.

LÆS OGSÅ: Populær kvindelig senator støtter nu også Clinton

Med sin brede læserskare håber magasinet at ramme nogle af de amerikanere, der er i tvivl om, hvor de skal sætte krydset til det amerikanske præsidentvalg den 8. november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx