Af Michael Schmidt - 26/10-16 04:16

Vogue slår et slag for Hillary ClintonVogue slår et slag for Hillary Clinton

Modebiblen over dem alle, amerikansk Vogue, har for første gang i magasinets lange levetid offentligt støttet en kandidat i det amerikanske præsidentvalg.

storybild

Anna Wintour speaks before a presentation of the "Made for History Collection", supporting the campaign of Democratic presidential nominee Hillary Clinton in New York, U.S., September 6, 2016. REUTERS/Lucas Jackson (Billede: Lucas Jackson)

På magasinets hjemmeside erklærer redaktionen sin opbakning af den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton. Selv om Vogue, og ikke mindst frontfiguren Anna Wintour, tidligere har været aktive i politiske debatter, er det aldrig set før, at magasinet udtrykker direkte støtte til en præsidentkandidat.

H&M-kollektion støtter truede dyrearter
H&M-kollektion støtter truede dyrearter

Og det klæder bestemt det amerikanske medie at udsende et så kraftigt politisk standpunkt.

90'er-stil: Nu kan du få Toy Story-sko
90'er-stil: Nu kan du få Toy Story-sko

Selv om modemagasinet ikke har noget direkte med politik at gøre, er modebranchen berørt af mange politiske diskussioner. Ikke mindst LGBTQ-fællesskabet, der er stærkt repræsenteret i branchen, og som Clinton har erklæret sin opbakning til.

Populær kvindelig senator støtter nu også Clinton
Populær kvindelig senator støtter nu også Clinton

Med sin brede læserskare håber magasinet at ramme nogle af de amerikanere, der er i tvivl om, hvor de skal sætte krydset til det amerikanske præsidentvalg den 8. november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx