Af Amira Høg Daimar - 12/08-15 06:00

Modeugen: Farver er det nye sortModeugen: Farver er det nye sort

Underdogs og ung energi gav liv til den nyligt overståede Copenhagen Fashion Week.

storybild

Ved vintermodeugen kunne vi rapportere, at 70’erne var blevet genoplivet i dansk design. Sommermodeugen fortsatte i samme spor, og modebilledets fokus på det løsslupne årti betyder, at bukserne stadig skal have svaj i 2016. Men de mest interessante tiltag var dem, der vendte tendenserne ryggen.

MODE: Vikanders første kampagne for Vuitton
MODE: Vikanders første kampagne for Vuitton

Han Kjøbenhavn har længe været en underdog, men herredesignerduoen fik for alvor modebranchen til at spærre øjnene op med deres stærkeste kollektion til dato, som var både maskulin og elegant. Deres forstadsunivers stikker ud blandt Copenhagen Fashion Weeks polerede tiltag, og deres københavner-cool fortolkninger af basisvarer er ikke blevet mindre påskønnede, siden Soulland og Wood Woods afsked med den danske showkalender.

Succesfuld forretnings-kvinde: Lader sig ikke stoppe af sit handicap
Succesfuld forretnings-kvinde: Lader sig ikke stoppe af sit handicap

Freya Dalsjø er ikke længere den danske modehimmels nye stjerne og beviste med sit syvende show, at hun er klædt på til at føre dansk design videre. Selv om Dalsjø er bedst kendt for sine stærke farvekombinationer, viste hun en gennemført sensuel kollektion, ’Deflowering’, der var holdt i variationer over støvede pasteller. Den demonstrerede, at hun kan skrue helt ned og stadig stå skarpt.

Dansk mode hitter hos inderne og russerne
Dansk mode hitter hos inderne og russerne

Kimonoen, der har været Dalsjøs tro følgesvend siden begyndelsen, var ikke længere at finde på designerens catwalk, men havde en fremtrædende plads hos debutanterne Saks Potts og Tatiana Andersen Camre. Mest vellykket hos sidstnævnte, hvis speciale i prints og silketryk skinnede igennem. Pelspigerne fra Saks Potts havde allieret sig med Kopenhagen Fur, og kollektionens stærkeste design var de langhårede, primærfarvede pelse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx