01/12-17 13:23

Forskere: Glimmer skal forbydes!Forskere: Glimmer skal forbydes!

Smører du hver eneste dag en helt masse småbitte plastikstykker i ansigtet?

storybild

(Billede: Scanpix)

Smører du hver eneste dag en helt masse småbitte plastikstykker i ansigtet?

Det er ikke usandsynligt, hvis du bruger cremer og andre kosmetiske produkter med mikroplastik, og det er en værre miljøsviner, siger britiske forskere, der vil have glimmeret forbudt.

Det skriver The Independent ifølge Videnskab.dk.

Storbritannien står allerede overfor et forbud mod såkaldte mikroperler - plastiske slibekomponenter i skrubbeprodukter, tandpasta og lignende - som træder i kraft næste år.

Nu råber flere britiske forskere op om endnu en ingrediens i skønhedsprodukter, som er en form for miljøskadelig mikroplastik, nemlig glimmer.

Læs mere på Videnskab.dk: Oldtidens kvinder knoklede: Havde stærkere arme end eliteroere

Glimmer er små stykker plastik, som blandt andet er med til at give et skinnende udtryk i forskellige pleje- og kosmetikprodukter. Glimmerstykkerne består hovedsageligt af aluminium og polyethylen – en type af plastik, der ikke kan nedbrydes naturligt i miljøet.

»Jeg blev ret bekymret, da nogen købte en shower gel til mine døtre, som indeholdt glimmer-partikler. Det stads flygter ned i afløbet og potentielt videre ud i miljøet,« siger professor Richard Thompson fra Faculty of Science and Engineering ved Plymouth University til the Independent.

Han har været ledende forsker på et tidligere studie, hvor man fandt rester af mikroplastik i en tredjedel af fisk fanget i Storbritannien og vil også have gjort glimmeret forbudt.

Læs mere på Videnskab.dk: »Freaking amazing«: Over 200 flyveøgle-æg og rester af fostre fundet

Mikroplastik er stykker af plastik, som er under 5 millimeter lange, og som virker tiltrækkende på dyr på grund af den lille størrelse.

Dermed kan mikroplastik ende i både dyr og i mennesker, som spiser dyrene, og forårsage potentiel skade, som vi endnu ikke helt kender omfanget af.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Bokseverdenen i sorg: Manden bag...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx