Af Amira Høg Daimar - 20/05-15 19:52

H&M giver rabatkuponer i bytte for dit aflagte tøjH&M giver rabatkuponer i bytte for dit aflagte tøj

Go Green Aarhus lyder budskabet fra H&M, der sætter spot på genbrug i Smilets By.

Gammelt bliver til nyt med H&M’s tøjindsamlingsinitiativ Garment Collecting, der siden 2013 har givet kunderne mulighed for at aflevere deres kasserede tøj i alle mærkets butikker. Selv om kunderne har taget godt imod muligheden – i Danmark er det lykkedes at indsamle mere end 450 ton brugt tøj siden projektets start – er den svenske tøjkæde overbeviste om, at danskerne kan gøre det endnu bedre.

Velgørenhed: Kendte kvinder ræser for velgørenhed
Velgørenhed: Kendte kvinder ræser for velgørenhed

Derfor præsenterer mærket Go Green Aarhus; et opråb til indbyggerne i Smilets By, som i denne uge får et ekstra rabatbevis i bytte per pose aflagt tøj. Håbet er, at projektet vil gøre forbrugerne mere bevidste om den vigtige rolle, de spiller i at skabe en bæredygtig tøjindustri, fortæller H&M’s sustainability coordinator, Mia Møgelgaard:

»Vi har nu arbejdet i 25 år på at optimere alle led, men vi bliver nødt til også at engagere forbrugerne for at gøre en forskel. Vi vil gerne have, at vores kunder bliver bevidste omkring, hvad de smider ud, og kommer ind med tøjet til os i stedet«.

Matcher din makeup med dit outfit?
Matcher din makeup med dit outfit?

Danskerne køber i gennemsnit 16 kilo tøj om året, og 2/3 af tøjet ender i skraldespanden, når vi ikke længere ønsker at bruge det, selvom cirka 95 procent kan genbruges. Det satte H&M fokus på sidste år med kollektionen Conscious Denim, der blandt andet bestod af genbrugt bomuld fra tøj indsamlet gennem Garment Collecting, som H&M i øvrigt ikke tjener penge på. Et eventuelt overskud doneres til Dansk Røde Kors.

Dansk designer samarbejder med asylcenter
Dansk designer samarbejder med asylcenter

»Selv om der ikke er profit i Garment Collecting, tror jeg på, vi kan vinde på lang sigt ved at spare naturen og genbruge ressourcer. Desuden er modeindustrien en af verdens mest forurenende, og da vi er en af de største modevirksomheder, har vi et stort ansvar for at finde en løsning«, udtaler Mia Møgelgaard.

Go Green Aarhus fortsætter frem til den 23. maj.

Modebranchen indfører stramme regler i kølvandet på Cover-skandalen
Modebranchen indfører stramme regler i kølvandet på Cover-skandalen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
FN vedtager våbenhvile for Syrien:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx