Af Lonely Planet - 14/08-15 11:16

GUIDE: Privatliv og rene numser i TokyoGUIDE: Privatliv og rene numser i Tokyo

Tokyos 13.000.000 indbyggere bor så tæt, at der ikke er meget plads eller privatliv, og derfor er man nødt til at tænke i alternative løsninger.

Bildstrecke im Grossformat »
Tokyos 13.000.000 indbyggere bor så tæt, at der ikke er meget plads eller privatliv, og derfor er man nødt til at tænke i alternative løsninger. Men det er japanerne heldigvis rigtig gode til. I Tokyo er der togafgange kun for kvinder, da mange kvinder oplever at blive befamlet af mænd i myldretiden. Tokyos 13.000.000 indbyggere bor så tæt, at der ikke er meget plads eller privatliv, og derfor er man nødt til at tænke i alternative løsninger. Men det er japanerne heldigvis rigtig gode til. I Tokyo er der togafgange kun for kvinder, da mange kvinder oplever at blive befamlet af mænd i myldretiden. Efter en lang dag i smog og andres kropsvarme i toget, sætter japanerne pris på et godt toiletbesøg, hvor de kan være alene. Derfor udvikler de toiletter med varme i sædet, højtalere, bidet plus lufttørrer, duftefunktion, aircondition og automatisk åben, luk og skyl. I Tokyo er der togafgange kun for kvinder, da mange kvinder oplever at blive befamlet af mænd i myldretiden. Efter en lang dag i smog og andres kropsvarme i toget, sætter japanerne pris på et godt toiletbesøg, hvor de kan være alene. Derfor udvikler de toiletter med varme i sædet, højtalere, bidet plus lufttørrer, duftefunktion, aircondition og automatisk åben, luk og skyl. Kærlighedshoteller er meget populære i Japan og kan lejes på timebasis. Kapsel-hoteller er ikke et nyt fænomen i Japan. Det første kapselhotel så dagens lys i Osaka i 1979. Kærlighedshoteller er meget populære i Japan og kan lejes på timebasis.

Men alternative løsninger er japanerne heldigvis rigtig gode til.

Tænk ud af boksen – og flyt ind i den

Når man bor skulder om skulder med millioner af andre mennesker, skal pladsen udnyttes bedst muligt. Og når du alligevel bare ligger stille med lukkede øjne, når du sover, behøver du jo ikke det store albuerum. Derfor findes der et stort udvalg af såkaldte kapsel-hoteller, hvor hvert ”værelse” blot er en lille boks med plads til en enkelt liggende person.

Hvis du er helt forelsket i halv-klaustrofobiske rum, er der selvfølgelig også mulighed for at bo permanent i et. Du kan fx købe en lejlighedskapsel i Nakagin Capsule Tower. Lejlighederne indeholder både seng, tv, skuffer, telefon, ovn, køleskab og toilet. Alt sammen presset ind på under ni kvadratmeter.

LISTE: De 10 bedste rejsemål, du ikke må gå glip af i 2015
LISTE: De 10 bedste rejsemål, du ikke må gå glip af i 2015

Privatliv til timetakst

De unge japanere bor ofte hjemme, indtil de skal giftes, i lejligheder, der er meget små, og så er det svært for et nyforelsket par at få en smule privatliv. Derfor kan et kærlighedsværelse lejes for et par timer eller en hel nat mange steder i byen. Og i modsætning til, hvad du måske forstiller dig, så er de japanske kærlighedshoteller ikke snuskede og lyssky. Tværtimod er de ofte fantasifuldt indrettede, på grænsen til det spektakulære, efter forskellige temaer. Du kan for eksempel betale for lidt kvalitetstid med din eneste ene i skoven, under vandet eller måske i et klassisk japansk tempel.

Kvalitetstid med manga

Er du vild med manga, så besøg en af de mange manga-caféer - såkaldte manga kissa – og forsvind fra familien og ned i en af de fantasifulde historier. Stederne tilbyder et kæmpe udvalg af manga til fri læsning, når du lejer en stol og bord, privat bås eller værelse. Her kan du så læse din manga i ro og mag, så længe du lyster. Hvis du ikke har brug for tid på egen hånd, så invitér hele familien med på familieværelse, hvor I alle kan sidde sammen og nyde en god historie. Eftersom de fleste manga kissa’er er døgnåbne, har du både mulighed for at tage et brusebad og for at låne barbergrej, og da prisen for et værelse er relativt lav, kan de også bruges som en alternativ overnatningsmulighed.

OPLEV CANADA: Udforsk Canadas ekstreme natur
OPLEV CANADA: Udforsk Canadas ekstreme natur

Kaos i myldretiden

Du har aldrig oplevet myldretid, før du har været i den japanske undergrund. Togene er voldsomt pakkede. Derfor er der på flere stationer ansat oshiya’er, som moser og maser de sidste passagerer ind i de overfyldte toge, så dørene kan lukkes.

Så værner du meget om din intimsfære, eller sætter du blot pris på at kunne bevæge dig, bør du undgå togene i myldretiden og finde en anden rute. Det gælder især, hvis du er af hunkøn: I de proppede toge findes der mange mænd, der ikke kan holde fingrene for dem selv. Faktisk har størstedelen af alle tyve- og trediveårige kvinder i Tokyo oplevet at blive gramset på, mens de stod klemt i et tog. Derfor er der nu indsat tog kun for kvinder. Så er du kvinde, kan du med fordel tage én af disse afgange – så får du mere plads og færre hænder på bagdelen.

GUIDE: Skønne italienske landhoteller
GUIDE: Skønne italienske landhoteller

Privatliv på toilettet

Efter en lang dag i smog og andres kropsvarme i toget, sætter japanerne pris på et godt toiletbesøg, hvor de kan være alene. Derfor udvikler de toiletter med varme i sædet, højtalere, bidet plus lufttørrer, duftefunktion, aircondition og automatisk åben, luk og skyl. Men det er ikke nok; funktioner, der kan måle blodsukker, puls, kroppens fedtprocent og lignende, er også på vej. Når du benytter toilettet, kan du jo lige så godt også få tjekket helbredet.

Alle disse funktioner gør japanske toiletter til seriøse strømslugere. Faktisk står brugen af toilettet (altså, kun wc-kummen) for fire procent af det samlede energiforbrug i en gennemsnitlig japansk husholdning. Men de har også skabt et lidt anderledes problem: alt for rene bagdele. Nogle japanere får simpelthen sådan en grundig rengøring efter toiletbesøg, at de får udslæt og betændelse.

Budapest: Oplev kur og kultur som for tusind år siden
Budapest: Oplev kur og kultur som for tusind år siden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx