Af Lonely Planet - 28/08-15 07:20

GUIDE: St. Pauli - Hamborgs alternative bydelGUIDE: St. Pauli - Hamborgs alternative bydel

Skal du alligevel en tur over den tyske grænse for at hente et par rammer øl, eller vil du prøve noget nyt, så snup et par dage i Hamborgs alternative bydel St. Pauli.

Bildstrecke im Grossformat »

Bydelen er få år blevet et af Hamborgs mest populære områder, og her er rigeligt til et par sjove dage.

En sjov aften i byen

St. Pauli og bydelens mest kendte gade, Reeperbahn, har stadig et noget broget ry. Og med antallet af bordeller og prostituerede er det på sin vis forståeligt, men det er også en skam. For området har andet og mere at byde på, når mørket falder på, end letpåklædte kvinder oplyst af neon.
Start aftenen med en lækker drink og et måltid i Amphores skønne skovlignende omgivelser (Hafenstrasse 140), mens du kigger ud over Elben, eller slå dig ned med en kop kaffe på en af hyggelige caféer på Wohlwillstrasse. Senere på aftenen bør du tage et smut forbi festgaden Hamburger Berg eller høre livemusik på den kunstneriske og retro klub, Molotow Club (Nobistor 14).

GUIDE: Privatliv og rene numser i Tokyo
GUIDE: Privatliv og rene numser i Tokyo

Find det rigtige sted at overnatte

Området har også en del forskellige overnatningsmuligheder i den lavere ende af prisskalaen, men mange af hotellerne på Reeperbahn og i sidegaderne er som man måske kan forvente i et område med så meget natteaktivitet. Vi anbefaler derfor at søge et par gader væk fra larmen – her er kvaliteten af både hoteller og nattesøvn generelt højere.
Et godt bud på et hyggeligt hostel er Backpackers St. Pauli (Bernstorffstrasse 98), som ligger få hundrede meter fra balladen, men i rolige omgivelser. Her er både et afslappet loungeområde og en lille gårdhave, hvor der kan grilles, hvis vejret er til det. Så er der rig mulighed for at slappe af og snakke med andre rejsende.

GUIDE: Dette skal du IKKE gøre, hvis du vil sove
GUIDE: Dette skal du IKKE gøre, hvis du vil sove

St. Pauli fiskemarked

Rå fisk og fadøl forbinder du nok ikke med solopgang og familier på shoppingtur. Men det ændrer en tur til Fischmarkt på havnen i St. Pauli formentligt. Her, når klokken nærmer sig fem hver søndag morgen, og de mobile boder ruller frem fra deres skjul, mødes Reeperbahns natteliv med de morgenfriske på et spektakulært marked, mens Marktschreiere (sælgere) prøver at overdøve hinanden og overbevise dig om at købe netop deres varer. Og som i resten af kvarteret er også her noget for enhver smag.
Lidt længere hen ad havnen ligger Fischauktionshalle, hvor du med tag over hovedet kan rocke til gamle tyske popsange leveret af et live band. Hele herligheden kan selvfølgelig skylles ned med friskskænket tysk øl og en varm Wurst, hvis du tilhører natteravnene, eller Brötchen og kaffe, hvis du er et morgenmenneske.

GUIDE: Det skal du give i drikkepenge
GUIDE: Det skal du give i drikkepenge

I fodsporene på The Beatles

Alle kender The Beatles. De fleste ved, at de kom fra England, men de færreste ved, at St. Pauli spillede en stor rolle for starten af deres karriere. I særdeleshed det legendariske spillested, Star-Club, hvor The Beatles blev kendte for deres op til otte timer lange koncerter. Så i krydset mellem Grosse Freiheit, hvor Star-Club lå i 60’erne, og Reeperbahn, ligger nu Beatles-Platz, der er formet som en kæmpe vinylplade med de fire medlemmer stående ovenpå som stålsilhuetter.
Om du er kæmpe fan af The Beatles, eller du kun kender dem af navn, så slå turen forbi den vestlige del af Reeperbahn, når mørket falder på, og silhuetterne på vinylen lyser op. Med en øl i hånden, godt selskab og en smule fantasi kommer du ikke meget tættere på en koncert med gruppen, der stadig holder rekorden for flest solgte plader.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx