Af - 14/03-14 09:00

Oplev verdens (måske) eneste currywurst-mekkaOplev verdens (måske) eneste currywurst-mekka

Et helt museum om og til ære for den berlinske specialitet currywurst balancerer mellem cool og kitch, galt og genialt. Designet er fantastisk, men smagsprøven ryger i skraldespanden. Hele tiden spørger vi hinanden: Tager de pis på os?

storybild

Man indleder besøget på currywurstmuseet med at lytte til en ketchupflaske. Så er stilen ligesom lagt. (Billede: Louise Poulsen)

Berlin har museer for kunst, museer for historie og museer om alt fra jøder til Stasi. Men trænger man til en times skævt og humoristisk afbræk, kan currywurstmuseet anbefales.

Det er faktisk lidt tilfældigt, at vi finder det. I en lille notits på en turistbusplan fra hotellet. Men det lyder tilpas mærkeligt til, at vi må presse det ind mellem loppemarked i Kreuzberg og shopping på Kastanienallee.

Vi træder ind ad døren med et usikkert smil på læben. Bange for at blive anset for mærkelige, hvis vi tager det seriøst; usikre på, om vi er uhøflige, hvis vi griner for højt.

Speltmødres børn er underernærede
Speltmødres børn er underernærede

Og det er svært at holde masken, da den første interaktive oplevelse af mange foregår med en ketchupflaske for øret. Herefter skal vi dufte til ingredienser i blandingskrydderiet karry og teste reaktionstid i spillet, hvor det gælder om at servere currywurst hurtigst.

Museet er ikke stort, og vi får ikke noget at vide, der kan skaffe ‘oste’ i Trivial Pursuit. Men når museet alligevel er en anbefaling værd, skyldes det – ud over kult- og kitchfaktoren – det gennemført lækre design.

En pølsevogn, som må indtages af de besøgende, puder formet som pomfritter, store ‘ketchupdråber’, der hænger ned fra loftet, fancy farvede skuffer med krydderier og en sofa i facon og farve som en pølse. Det meste kan røres, prøves, drejes og trækkes i, og det gør besøget ganske underholdende.

Få de lækreste - og mærkeligste - chokolader i Bruxelles
Få de lækreste - og mærkeligste - chokolader i Bruxelles

For let’s face it. Currywursten, som det hele handler om, er ikke nogen delikat spise. Efter lidt osen i den fine museumsbutik ender vi i cafeen med en smagsprøve, der er inkluderet i billetprisen. Vi ville så gerne have kunnet lide de bløde, blege og slaskede pølseskiver overhældt med ketchup og karry – bare for at give museet berettigelse. Men de sidste pølsestykker ender diskret i skraldespanden.

Heldigvis ligger museet lige ved Checkpoint Charlie, hvor kaffe, cola og crepes med Nutella falbydes til turister og kan fortrænge smagen af currywurst.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx